Tilaa
Uutiset

X-35 Cup, Saltsjöbaden: Suomalaiset kärjen tuntumassa

15.05.2013

KirjoittajaKiti Westerback

X Sail Racing Team

North Sails Sportswear Team kipparinaan Mikael Lindqvist hallitsi kauden ensimmäistä X-35-kisaviikonloppua lähes ylivoimaisesti.

Aurinkoisessa ja lämpimässä kelissä, mutta varsin puuskittaisessa tuulessa purjehdituista yhdeksästä lähdöstä North Sails voitti neljä ja oli jokaisessa mukaanlasketussa lähdössä kolmen parhaan joukossa.

Suomalaisen Audi X Sail Racing teamin veneet sijoittuivat kolmanneksi ja neljänneksi päästyään ensimmäistä kertaa vasta perjantaina harjoittelemaan uusilla miehistöillä. Niinpä sijoituksiin ja viikonlopun antiin oltiin erittäin tyytyväisiä.

– North Sailsilla oli mukana ammattimiehistö ja sen myös huomasi heidän venetyöskentelystään. Heillä oli hurja vauhti päällä ja muutenkin homma toimi. Heillä oli myös täysin uusi purjesetti mukana, kun me taas taktisesti päätimme purjehtia treenisetillä, Audi eTronin kippari Teemu Kekkonen kertoo.

– Uskon, että North Sailsin tiimi on täysin saavutettavissa, kunhan vähän saadaan purhjehduspäiviä alle. Positiivista oli kuitenkin huomata, miten hyvin yhteinen sävel löytyi näinkin lyhyessä ajassa ja kuinka nuori Lauri Lehtinen otti taktikon roolin meillä hanskaansa, Teemu jatkaa.

Lehtinen ja Lindgren taktikoiksi

Ultran viikonloppuun toi lisämaustetta taktikon sairastuminen juuri kilpailun alla. Miehistövajaukselta sentään selvittiin, kun varamieheksi saatiin päivän varoitusajalla olympiapurjehtija Niklas Lindgren. E-tronin taktikkona toimi toinen olympiapurjehdija, Lauri Lehtinen.

– Olihan tämä aikamoista opettelua, kun hyppäsin mukaan päivän varoitusajalla. Varsinkin lähdöt tuottivat haastetta ja ne otettiin vähän liiankin varovasti. Se taas heti kostautuu tällaisessa puuskittaisessa tuulessa, kun shiftejä ei pysty käyttämään vapaasti hyväksi. Mutta kaikkiaan aivan mahtava kokemus olla taktikoimassa tällaista isomman miehistön venettä, Lindgren kertoo kokemuksistaan.

Audi X Sail Racing Teamin tavoitteena on voittaa X-35-veneluokan MM-mitali ja kehittää suomalaista kölivenekulttuuria kohti kansainvälisiä kilpavesiä.

Lisätietoja

Kuva: Sandra Törmä

Lue myös nämä

X