Tilaa
Uutiset

World Cup, Weymouth: Multala yhä 3:s

08.06.2012

KirjoittajaKiti Westerback

Vesa Koivunen/SPV

Kaatosade ja kova tuuli koettelivat Weymouthin olympianäyttämöä torstaina rajusti.

Purjehtijat lähetettiin maailmancupissa vesille jo varhain, jotta ennen myrskyn nousua päästiin ajamaan muutama finaalilähtö.

Sari Multalalle kova keli sopi. Hän oli Laser radialin ensimmäisessä lähdössä toinen ja toisessa neljäs. Neljän päivän jälkeen hän on kolmantena tasapisteissä toisena olevan Alison Youngin (Iso-Britannia) kanssa. Kilpailua johtaa yhden pisteen turvin Kiinan Lijia Xu.

– Vettä tuli enemmän kuin saavista kaatamalla. Tuuli nosti sykkeen korkealle ja pisti lihakset koville. Näkyvyyskin oli aika huono. Rankkaa oli, Multala tiivisti.

– Huomiseksi on luvattu vielä kovempaa keliä. Jos pääsemme kilpailemaan, voin parannella sijoitustani lauantain mitalilähtöön. Jos ei, tulee mitalilähdöstä tosi tiukka. Asetelma on minulle hyvä.

Tuula Tenkanen on 10:s (13. ja 11.) ja Heidi Tenkanen 23:s (7. ja 8.).

– Keli oli rankka ja oma suoritukseni keskinkertainen. Hyvä, että sijoitus on kuitenkin vielä kympin joukossa, Tuula Tenkanen sanoi.

– Olin tänään nopea erityisesti vastatuuliosuuksilla ja myötätuulillakin meni ok, erinomaisesti onnistunut Heidi Tenkanen kertoi.

Laser standardin Fredrik Westman on 30:s (35. ja 29.) ja Mattias Lindfors 46:s (37. ja 42.).

49er

Lauri Lehtinen ja Kalle Bask jatkavat kahdeksantena, ja sama oli heidän sijoituksensa päivän ainoassa lähdössä.

– Pistetilanteemme parani, eikä palkintopallillekaan ole pitkä matka, Lauri Lehtinen kommentoi.

RS:X

Tuuli Petäjä on yhä 7:s (15.).

– Jäin startin jälkeen vähän jalkoihin, mutta pääsin nostamaan sijoitustani kisan edetessä. Se oli positiivista, Petäjä sanoi.

Match Race

Silja Lehtinen, Silja Kanerva ja Mikaela Wulff jatkavat purjehduksiaan kahdeksan parhaan puolivälierässä huomenna, mikäli sää sen sallii. Vastaan asettuu Yhdysvaltain Anna Tunnicliffe, jonka jipot ovat tiimille tuttuja.

– Ihan kiva päästä kisaamaan treenikaveriamme vastaan. Olemme voittaneet heidät harjoituksissa monta kertaa, ja täälläkin olemme pärjänneet heitä vastaan jopa meille hankalassa aallokossa, Silja Lehtinen muotoili.

Finn

Tapio Nirkko on 16:s (14.).

– Myötätuuliosuudet menivät ihan hyvin ja vene kulki, kun taas ensimmäinen vastatuuli oli vaikea kuten muinakin päivinä, Nirkko tiivisti.

470

Myös Joonas ja Niklas Lindgren paransivat asemiaan 16:nneksi (12. ja 11).

– Kisa oli tosi tiukka ja erot pieniä. Olemme käyneet pientä kehityskeskustelua, jotta saisimme vauhtia kovaan keliin, Joonas Lindgren sanoi.

2.4mR

2.4mR-luokka ja Niko Salomaa eivät torstaina päässeet kilpailemaan.

Seuraa kisaa suorana verkossa

Lisätietoja

Lähde: Suomen Purjehdus ja Veneily
Kuva: Vesa Koivunen/SPV

Lue myös nämä

X