Tilaa
Uutiset

World Cup Weymouth: Multala maailmancupin kärkikolmikossa

08.06.2011

KirjoittajaKiti Westerback

OnEdition

Vahvimpia tiistaipäivän suomalaisnimiä olivat Sari Multala ja Lindgrenin veljekset Joonas ja Niklas, jotka kaikki selviytyivät tasaisen hyvin suorituksin päivästä.

Suomalaispurjehtijoiden toinen päivä Englannin Weymouthin maailmancupissa lähti käyntiin tuulisemmissa merkeissä kuin ensimmäinen, ja kisat päästiin käymään aikataulussa.

Multala voitti päivän ensimmäisen purjehduksensa Laser radial -luokassa, ja kahdesta jälkimmäisestä tuli sijat 6 ja 5. Näin ollen hän on kokonaiskilpailussa 3:s. Päivän mittaan reippaaksi yltynyt tuuli teki kisapäivästä rankan.

– Vene on tällä kelillä pidettävä koko ajan maksimivauhdissa, mutta venevauhti ei ratkaise kaikkea. Olisin tänään voinut olla vielä rohkeampi lähdöissä, ja reittivalinnoistakin osa meni hieman väärään paikkaan. Asemat jatkaa kilpailua ovat kuitenkin hyvät, kun olen kolmantena tasaisessa ryhmässä, hän sanoo.

Sari Multalan kanssa samassa luokassa kilpaileva Tuula Tenkanen oli maanantain lähdöissä 20:s, 13.s ja 11:s.

470-luokassa kilpailevat Joonas ja Niklas Lindgren jatkoivat maanantaina alkanutta hyvää vaihdettaan ja ylsivät 10:nneksi ja 9:nneksi.

– Ekat kryssit (vastatuuleen) menivät huonosti, mutta nousimme aina peliin mukaan. Etenkin lenssit (myötätuuleen) sujuivat tänään hyvin, ja olemme tyytyväisiä tasaiseen sarjaan, Joonas Lindgren kertoo.

Silja Lehtisen kipparoiman Audi Match Race Teamin (kuvassa) luonnetta testattiin toisena kisapäivänä, sillä tiimi kohtasi karsintalohkonsa kovimmat vastustajat, ja saldona oli yksi voitto ja kolme häviötä.

Tiimin tunnelmat olivat kisan jälkeen osittain vihaiset itselleen ja osittain tuomareille. Ylimääräinen epäonnen osui vielä Lehtiselle itselleen, kun hän sai päivän toista rangaistuskäännöstä tehdessään puomin mojovasti päähänsä. Tiimi kuitenkin jatkaa seuraavaan kisapäivään terveenä ja asenteenaan, että karvaat tappiot voidaan vielä kääntää voitoksi.

Finnjollaluokan Tapio Nirkko purjehti 15:nneksi ja 19:nneksi. Päivän purjehduksissa sattui virheitä, mutta päivään kuului mm. toisen purjehduksen katastrofaalisen lähdön jälkeinen huikea, yli 20 sijan nousu.

– Huomenna aloitan hommat taas puhtaalta pöydältä henkisesti, rauhallinen Nirkko kommentoi.

Purjelautailija Tuuli Petäjän päivän saldona olivat sijat 14 ja 18.

Lisätietoja 

Kuva: OnEdition

Lue myös nämä

X