Tilaa
Uutiset

World Cup Weymouth: Multala ja Westman purjehtivat mainiosti

09.06.2011

KirjoittajaKiti Westerback

OnEdition

Regatan kolmannen kisapäivän hyvin tuulisissa olosuhteissa nähtiin suomalaispurjehtijoilta taas hyviä suorituksia, ja erityisen hyvin purjehtivat Sari Multala ja Fredrik Westman.

Tuuli oli repivä ja puuskainen ja teki purjehtijoiden päivästä rankan.

Sari Multala purjehti Laser radial -luokassa sijat 2 ja 5 ja on kokonaistilanteessa neljäs.

– Toisessa lähdössä ensimmäinen kryssin reitinvalinta meni hiukan pieleen, ja ylämerkillä olin jonkin verran jäljessä. Onnistuin kuitenkin nousemaan viidenneksi, Multala kertoo.

Hänen mielestään asetelmat huomenna alkaviin finaaleihin ovat hyvät, koska takana on tasaisia purjehduksia.

– Virheille jää huomisesta alkaen kuitenkin vähemmän sijaa.

Samassa sarjassa kilpaileva Tuula Tenkanen oli keskiviikon purjehduksessa 20:s  ja 13:s.

Päivän suomalaisyllättäjä oli Fredrik Westman, joka purjehti 8:nneksi ja 6:nneksi. Westmanin aiemmat suoritukset näissä kisoissa ovat olleet 18-19 sijan tuntumassa. Myös Tuuli Petäjän kisapäivä meni hyvin, ja hän oli lautaili molemmissa lähdöissä 9:nneksi.

– Tänään oli hieno päivä: sekä vauhti että taktiikka olivat kohdillaan. Olen todella tyytyväinen molempiin startteihin. Puuskissa tuulta oli vähän liikaakin ja etenkin myötätuuliosuuksilla lauta lähti välillä käsistä. Kaaduin ensimmäisessä kisassa ensimmäiseen käännökseen, muuten päivä oli oikeastaan virheetön.

Kokonaistilanteessa 16:ntena olevan Tapio Nirkon päivä sisälsi taas kaksi hyvin erilaista purjehdusta Finn-luokassa. Ensimmäinen niistä päättyi 7:nneksi ja toinen 20:nneksi.

– Ensimmäisessä ajossa olin kärjen tuntumassa koko ajan. Toisessa ensimmäisellä vastatuuliosuudella ei sitten mikään onnistunut, ja rundasin sijalla 43. Hyvä loppulähtö takasi sentään ok-sijoituksen maalissa. Vauhti oli kohdillaan, ja avotuuletkin sujuivat odotusten yli, Nirkko kommentoi.

Audi Match Race Teamin päivään mahtui kaksi voittoa ja yksi tappio. Voitot tulivat Saksan Silke Hahlbrockin ja Tanskan Lotte Meldgaardin venekunnista, mutta Ranskan Claire Leroyn tiimi päihitti suomalaistrion. Lehtisen tiimin torstain ohjelmassa on jatkokarsinnan kaksi viimeistä purjehdusta, ja paikka kahdeksan parhaan joukkoon irtoaa kahdella voitolla. Yhdelläkin voitolla on mahdollista päästä jatkoon, jos tulokset menevät sopivasti ristiin. Edellisen maailmancupin voittanut Renée Groeneveldin venekunta putosi kisasta pois.

Joonas ja Niklas Lindgrenin tasaisen hyvään purjehdusputkeen sattui yksi huonompi sijoitus keskiviikon purjehduksissa, kun he purjehtivat 470-luokassaan 32:nneksi.

– Isopurjeen toppilukko hajosi ennen ensimmäistä starttia, ja tämä pakotti meidät purjehtimaan isopurje 10 senttimetriä liian alhaalla. Tämän lisäksi radan ympärimeno oli aika sähläystä. Ei ollut kauhean hyvä kombo vaikean kelin kanssa, Joonas Lindgren harmittelee.

Päivän toinen purjehdus meni nuorukaisilla paremmin, ja sijoitus oli 16:s.

– Lukko on nyt vaihdettu, ja toivomme kevyempiä tuulia huomiselle.

Lisätietoja

Kuva: OnEdition

Lue myös nämä

X