Tilaa
Uutiset

World Cup, Weymouth: Mitalikamppailussa kahdeksan suomalaista

09.06.2012

KirjoittajaKiti Westerback

Vesa Koivunen/SPV

Aamusta asti jyllännyt tuuli esti perjantain purjehdukset Weymouthin maailmancupissa.

Tuuli puhalsi vielä iltapäivällä 17 m/s, mikä teki kilpailemisesta mahdotonta. Näin ollen torstain tulokset jäivät voimaan, ja huomisen mitalilähdössä purjehtivat suomalaisista Sari Multala (3.), Tuuli Petäjä (7.) ja Lauri Lehtinen/Kalle Bask (8.) ja Tuula Tenkanen (10.).

Multala taistelee olympiavesillä käytävän kilpailun voitosta, sillä Laser radialia johtava Kiinan Lijia Xu on vain pisteen päässä Multalasta ja toisena olevasta Iso-Britannian Alison Youngista.

– Mitalilähdöstä tulee todella tiukka. Olisi ollut kiva päästä parantamaan asemia tänään, mutta nyt täytyy vain keskittyä purjehtimaan itse mahdollisimman hyvin. Muiden kyttäilyyn ei ole varaa, Multala ennakoi.

Laser radialin mitalilähtö on suomalaisittain jännittävä, sillä mukana on myös Tuula Tenkanen.Siinä jaetaan tuplapisteet, joten se voi heilauttaa tuloslistaa reilustikin suuntaan tai toiseen.

Myös RS:X-purjelautailija Tuuli Petäjä ja 49er-venekunta Lauri Lehtinen ja Kalle Bask voivat kiriä mitalilähdössä tuntuvasti ylöspäin.

Mitaleista taistelee myös Match race -tiimi Silja Lehtinen, Silja Kanerva ja Mikaela Wulff, joka pääsee niin ikään jatkamaan kilpailuaan lauantaina. Heidän päivänsä alkaa varhain puolivälierällä Yhdysvaltain Anna Tunnicliffeä vastaan. Saman päivän aikana ajetaan myös välierät ja finaali.

Finnjolla-purjehtija Tapio Nirkko ja 470-luokan veljekset Joonas ja Niklas Lindgren eivät valitettavasti päässeet kohentamaan asemiaan, vaan heidän kilpailunsa päättyi 16:ntena. Laser standardin Fredrik Westman oli 30:s ja Mattias Lindfors 46:s. Paralympiapurjehtija Niko Salomaa oli 2.4mR-luokassa 15:s.

Seuraa kisaa suorana verkossa

Lisätietoja

Lähde: Suomen Purjehdus ja Veneily
Kuva: Vesa Koivunen/SPV

Lue myös nämä

X