Tilaa
Uutiset

World Cup Weymouth: Lehtisen venekunta viides

11.06.2011

KirjoittajaKiti Westerback

OnEdition

Kauden kuudennessa World Cup -regatassa Englannin Weymouthissa jäivät mitalit saamatta, mutta Silja Lehtisen kipparoima venekunta ylsi tyylikkäästi viidenneksi.

Audi MR Team kohtasi välierissä tutun vastustajansa, Yhdysvaltojen Sally Barkowin, mutta hävisi tälle tiukkojen taistojen jälkeen lopulta 3-1. Tämän jälkeen tiimi kohtasi hollantilaisen yngling-olympiahopeamitalistin, Mandy Mulderin, ja päihitti tämän täpärässä matsissa, joka johti Lehtisen tiimin taistelemaan ranskalaisen Anne-Claire Le Berren tiimin kanssa sijoista 5 ja 6. Kääntyilevässä ja puuskaisessa tuulessa käyty taisto ratkesi Lehtisen tiimin hyväksi, ja loppusijoitukseksi tuli 5:s.

– Kokonaisuudessaan olemme todella tyytyväisiä regattaan olympiavesillä. Takataskuun jäi hyviä oppeja niin paikallisista olosuhteista, veneenkäsittelystä, taktiikasta, kommunikaatiosta kuin stressin ja jännityksen hallinnastakin, Silja Lehtinen luettelee.

Kehitystä on helppo mitata purjehtimalla luokan kovimpia vastustajia, kuten Sally Barkowia, vastaan.

– Olimme saaneet Sallya paljon kiinni sitten viime kohtaamisen Palman maailmancupin finaalissa kaksi kuukautta sitten. Nyt täytyy vain harjoitella kärsivällisesti, jotta pääsemme terävimpään kärkeen. Kisassa meitä ensimmäistä kertaa valmentaneen Jukka Partisen kanssa hommat sujuivat myös erinomaisesti, tiimi iloitsee.

Sari Multalan kisat Laser radial -luokassa päättyivät harmillisesti lupaavan alun jälkeen. Päivän ensimmäinen lähtö päättyi 35:nneksi, kun Multala purjehti väärässä laidassa, eikä pystynyt enää nousemaan sieltä paremmille sijoille. Myöskään toisessa lähdössään Multala ei päässyt omalle tasolleen.

– Startissa brasilialainen tyttö ajoi sisään veneeseeni, ja jäin sen seurauksena viimeiseksi. Nousin jonkin verran, mutta se oli pieni lohtu tähän päivään. Harmittavan huono loppu hyvin alkaneelle kisalle, kisojen 12:nneksi jäänyt Multala tuskailee. 

Laser radial -luokan toinen edustajamme Tuula Tenkanen purjehti sijat 28 ja 41, ja kokonaisuudessaan hänen sijoituksensa oli 32:s.

Finn-luokan Tapio Nirkko toivoi edellisenä päivänä parempia suorituksia, jotta kisoista voisi lähteä kotiin hyvä maku suussa. Päivän esitys olikin vähän pirteämpi kuin aiempien päivien, ja Nirkko purjehti rantaan plakkarissaan sijat 12 ja 24.

– Ensimmäisessä lähdössä olin kärkiporukassa melko pitkään, mutta menetin yhden ison tuulenkääntymän ja tipuin terävimmästä kärjestä. Toisessa rähmin startin, ja takaisin geimeihin pääsy osoittautui liian vaikeaksi.

Nirkko oli kokonaissijoituksessa 17:nneksi ja lähtee nyt jatkamaan harjoittelua ennen Helsingin EM-kisoja.

– Kokonaisuudessaan regatassa oli paljon hyvää ja suunta on oikea, positiivinen Nirkko sanoo.

Laser-purjehtija Fredrik Westmanin vauhti hiipui hieman edellisten päivien purjehduksista, ja hänen tililleen kertyi perjantaina sijat 19, 55 ja 17. Westmanin kokonaissijoitus oli 25:s.

470-luokan suomalaisduo Joonas ja Niklas Lindgren purjehti perjantaina 10:nneksi ja 26:nneksi, ja heidän kokonaissijoituksensa on 21:s.

Purjelautailija Tuuli Petäjä sijoittui tällä kertaa 18:nneksi ja 24:nneksi jääden kokonaiskisassa 27:nneksi.  

Lisätietoja

Lähde: Suomen Purjehdus ja Veneily
Kuva: OnEdition

Lue myös nämä

X