Tilaa
Uutiset

World Cup Weymouth: Lehtisen tiimi puolivälieriin

10.06.2011

KirjoittajaKiti Westerback

OnEdition

Kauden kuudennen World Cup -regatan neljäs kisapäivä Englannin Weymouthissa meni nappiin Silja Lehtisen kipparoimalta Audi Match Race Teamiltä.

He voittivat päivän molemmat purjehduksensa ja jatkavat näin ollen neljännesfinaaleihin.

Ensimmäisenä Audi MR Team kaatoi Hollannin Groeneveldin venekunnan ja toisena Espanjan Echegoyenin tiimin. Perjantaina vastassa on Palman finaalista tuttu, Pekingin olympialaisten Yngling-treenikaveri, Sally Barkow.

– Meillä on hyvät fiilikset, ja lähdemme taas innolla kisaamaan. Barkow on todella kova vastustaja, mutta sitä makeampaa olisikin voittaa hänet, Lehtinen myhäilee.

Keskiviikkona Laserin kärkikahinoissa purjehtinut Fredrik Westman oli torstainakin hyvässä vauhdissa. Eilisen 8. ja 6. sija saivat jatkoa tämän päivän 7. sijasta.

Suomalaisleirissä kaikilla ei mennyt yhtä hyvin. Sari Multala aloitti Laser radial -finaalin sijoilla 29 ja 23. Edellisenä päivänä Multala oli toiveikas, koska kaikki kisan purjehdukset olivat olleet tasaisen hyviä.

– Tänään oli todella hankala päivä. Onnistuin hyvin lähdöissä, mutta sen jälkeen tein paljon vääriä valintoja. Vaikka tuuli oli epätasaisempi ja kääntyili enemmän kuin aiempina päivinä, oli tänään suurten linjojen päivä. Yritin itse ajaa liian radan keskeltä ottaen tuulenkääntymiä, mutta suurimmat puuskat tulivat laidoilta ja myös virralla oli tänään merkitystä.

Multala ei onnistunut nousemaan myötätuuliosuuksillakaan, joten sijoitukset jäivät naisen normaalisuorituksiin nähden vaatimattomiksi.

– Onneksi yhden lähdön saa jättää pois laskuista. Kolmen kärki on vähän karannut, mutta purjehtimalla huomenna hyvin on vielä mahdollisuudet nousta mukaan taisteluun, kuudennella sijalla oleva Multala sanoo.

Myös Finn-luokan Tapio Nirkon huono onni jatkuu edelleen. Torstain saldona ovat sijat 25, 31 ja 22.

– Tänään oli erittäin vaikea päivä. Keskituuli oli voimakkuudeltaan melko epätasainen suunnallaan, ja radalla tapahtui paljon. En saanut kahdessa ensimmäisessä lähdössä reittivalintoja oikein kertaakaan, Nirkko tuskailee.

Viimeisen purjehduksen ensimmäinen vastatuuliosuus oli Nirkon mukaan päivän ainoa valopilkku, eikä sekään kantanut pitkälle.

– Viimeisestä lähdöstä on vielä protestikäsittely edessä, jonka jälkeen menen tekemään palauttavaa treeniä. Huomenna on kaksi lähtöä aikaa jättää kisasta hyvä maku suuhun, nuorimies sanoo.

470-luokan suomalaisduo Joonas ja Niklas Lindgrenin purjehduksissa oli taas pientä epätasaisuutta. Ensimmäisen meni hienosti, ja sijoitus oli 5, mutta toinen päättyi sijaan 33.

Purjelautailija Tuuli Petäjä oli tällä kertaa 26:s ja 22:s. Laser radial -luokan Tuula Tenkanen purjehti 30:nneksi ja 17:nneksi.

Lisätietoja

Kuva: OnEdition

Lue myös nämä

X