Tilaa
Uutiset

World Cup-sarja jatkuu Saksassa juhannuksena

17.06.2009

KirjoittajaVenelehti

Kuva: www.kieler-woche.com/Landeshauptstadt Kiel

Juhannuspäivänä alkava Saksan Kielissä purjehdittava Kieler Wochen regatta on purjehduksen World Cup -sarjan kuudes ja toiseksi viimeinen osakilpailu.

Kieler Wochen juuret ulottuvat 1880-luvulle saakka ja näin se kuuluu maailman vanhimpiin purjehduskilpailuihin.

Suomalaisia on tänä vuonna mukana yli 20 urheilijaa 9 eri luokassa. Miesten Laser -luokassa purjehtivat Pierre Angelo Collura, Teemu Rantanen, Fredrik Westman ja Mattias Lindfors, ja 470-luokassa Joonas Lindgren. Naisten RS:X-luokassa lautailee Tuuli Petäjä ja Laser Radialissa purjehtivat Tuula ja Heidi Tenkanen, sekä Lynn Bäckström.

World Cupin ensimmäiset karsintalähdöt purjehditaan juhannuspäivänä 20.6. ja viimeiset mitalipurjehdukset ratkeavat keskiviikkona 24.6. Kieler Woche -kisoissa purjehditaan World Cupin olympialuokkien lisäksi 20.-28.6. välisenä aikana 505-luokan EM-kisat, sekä monen muun luokan kansainvälisiä kilpailuja, joista muun muassa 29er- ja X-35-luokissa nähdään myös suomalaisia huippuja. Kielin regattaan odotetaan osallistuvan noin 5 000 purjehtijaa lähes 40 luokassa. Olosuhteiltaan Kiel on tyypillinen Itämeren purjehdusalue; puuskaista tuulta, mutta ei suuria maininkeja.

Uuden purjehduksen World Cup -sarjan ensimmäinen osakilpailu purjehdittiin Australiassa, toinen Miamissa, Yhdysvalloissa, kolmas Espanjan Palmassa, neljäs Ranskan Hyèresissä ja viides Hollannin Medemblikissä. Seuraava, viimeinen osakilpailu Skandia Sail for Gold Regatta, purjehditaan Englannin Weymouthissa 14.-19.9.

Lisätietoa purjehtijoista:
Tapio Nirkko
Lauri Lehtinen/Kalle Bask
Sari Multala
Tuuli Petäjä

Lisätietoa ja tuloslistat kisojen aikana:
www.kielerwoche.de

 

Lue myös nämä

X