Tilaa
Uutiset

World Cup Palma: Suomen huippupurjehtijat Palmassa

01.04.2011

KirjoittajaKiti Westerback

Nico Martinez/41 Trofeo S.A.R. Princesa Sofia - MAPFRE 

Suomalaishuiput kilpailevat cuppisteistä ensi maanantaina alkavassa Palman regatassa. Espanjan prinsessa Sofian nimeä kantavan regatan mitalipurjehdukset ratkeavat ensi viikon lauantaina. Regatassa ovat edustettuna 53 maata yli 600 venekunnan voimin.

Maailmancupin kolmannessa osakilpailussa purjehtii tänä vuonna sekä kansainvälisesti menestyneitä suomalaispurjehtijoita että uudempia tulokkaita. Laser radial -luokkaan osallistuvat Sari Multala ja Tuula Tenkanen, ja Laser standardissa purjehtivat Teemu Rantanen, Pierre Angelo Collura ja Mattias Lindfors. Finn-luokassa purjehtii Tapio Nirkko.

49er -luokassa kilpailevat Team Fazerin Sinisen Lauri Lehtinen ja Kalle Bask, ja Joonas Lindahl ja Joel Tykkyläinen. Match race -sarjassa purjehtii Silja Lehtinen naisistoineen (Silja Kanerva ja Mikaela Wulff). Naisten RS:X -purjelautaluokassa kilpailee Tuuli Petäjä. Miesten 470 -luokkaan osallistuvat veljekset Joonas ja Niklas Lindgren. Naisten 470 -luokassa purjehtivat puolestaan nuoret tulokkaat Rosa Lindqvist ja Matilda Akkola.

Tenkasella tavoitteet korkealla

Tuula Tenkanen on harjoitellut Palmassa viikon verran ja kertoo Laser radial -luokan tason olevan tasainen.

– Ennakkoon on vaikea mainita yhtä pahinta vastustajaa, sillä ryhmämme on tasainen. Lähden odottavin mielin kisaan muutaman kuukauden kisatauon jälkeen ja tavoitteenani on purjehtia kolmen parhaan joukkoon, Tenkanen kertoo.

Menestyksekkään kauden avauksen jälkeen Suomen match race -purjehtijat Silja Lehtinen, Silja Kanerva ja Mikaela Wulff uskovat pärjäävänsä Palmassa. Kolmikolla päättyi viikko sitten harjoitusleiri paikan päällä hollantilaisten purjehtijakollegoiden kanssa.

– Meillä on mielenkiintoinen kisa edessä. Miamin kuudes sija oli meille todella hieno kauden aloitus, joka antoi paljon uskoa ja intoa alkuvuodelle. Sen jälkeen olemme pitäneet muutaman leirin, mutta myös vähän taukoa pitkän talvisession jälkeen, Silja Lehtinen kertoo.

– Tämä on tavallaan check-point, jonka perusteella tarkennetaan tavoitteita ja kehityskohtia muita kisoja varten ennen kesän EM- ja esiolympiakilpailuja, Lehtinen jatkaa.

Tapio Nirkko hakee hallittua purjehdusta

Suomen Finn-taituri Tapio Nirkko painottaa Palman osakilpailun tärkeyttä tulevia olympialaisia ajatellen.

– Panokset ovat monilla kilpailijoilla suuret maailmancupin ollessa kansallinen karsinta Lontoon olympialaisiin. Palma on ensimmäinen todellinen oman tason mittarini sitten viime vuoden MM-kisojen, Nirkko sanoo.

– Viime kauden sukelluksen jälkeen tulokselliset odotukseni ovat maltillisia. Suurin tavoitteeni on saada itseluottamusta rakentavaa hallintaa purjehdukseeni. Onnistuessani voi loppusijoitukseni olla kymmenen parhaan joukossa, Nirkko jatkaa.

Lisätietoja

Lähde: Sandra Itäinen
Kuva: Nico Martinez/41 Trofeo S.A.R. Princesa Sofia – MAPFRE

Lue myös nämä

X