Tilaa
Uutiset

World Cup Palma: Silja Lehtisen venekunta ainoana suomalaisena finaaliin

09.04.2011

KirjoittajaKiti Westerback

Jesus Renedo

Silja Lehtinen, Silja Kanerva ja Mikaela Wulff voittivat Ranskan Claire Leroyn, maailman rankingin ykkösen, perjantain match race -semifinaalissa pistein 3-1 ja pääsivät finaalipurjehduksiin.

Suomalaiset voittivat ensimmäisen finaalipurjehduksen Yhdysvaltain Sally Barkowin naisistoa vastaan, mutta joutuivat taipumaan kolmesti peräkkäin kokeneen amerikkalaistiimin puristuksessa.

Silja Lehtinen huokui kisan jälkeen tyytyväisyyttä, vaikka viimeinen niukka tappio vielä vähän kirvelikin.

– Olen ylpeä, että olemme päässeet näin pitkälle, kehitystä on talven aikana tapahtunut joka osa-alueella. Olemme itsevarmempia ja kokeneempia, luotetaan omaan tekemiseen ja kommunikoidaan paremmin. Maksimiyhteispainoon on vielä kolme kiloa matkaa, joten kuntosalitreenit jatkuvat. Tästä on hienoa jatkaa kohti seuraavia kisoja!

Lauri Lehtinen ja Kalle Bask 49er-luokan 12:s

Palman 49er-osakilpailu päättyi Lauri Lehtisen ja Kalle Baskin osalta huippusijoihin 5., 6. ja 7. Tämä ei kuitenkaan riittänyt mitalipurjehdukseen.

Regatan antia pohdittaessa Lehtinen ja Bask totevat, että voivat nukkua yönsä rauhassa, sillä lopussa pystyttiin kiristämään ja nostamaan tasoa suunnitelmien mukaisesti. Maittain laskettuna suomalaisvenekunnan sijoitus oli seitsemäs, mikä antaa hyvät lähtökohdat olympialaisten maapaikkoja ajatellen.

Sari Multala: ”Mikään ei tule ilmaiseksi”

Laser radial -huippu Sari Multalan kisaviikko päättyi myös perjantain purjehduksiin. Multala jäi vaatimattomalle 16. sijalle.

– Sama laulu jatkui tänään, eli onnistuin vain toisessa lähdössä. Tämä kisa oli hyvä muistutus siitä, kuinka tiukka kisa on ja siitä, ettei mikään tule ilmaiseksi, Multala toteaa.

– Nyt on reilun viikon tauko ennen seuraavaa kisaa, hän jatkaa.

Laser Radial
16. Sari Multala
29. Tuula Tenkanen

Laser standard
51. Pierre Angelo Collura
83. Mattias Lindfors
106. Teemu Rantanen

Finn
26. Tapio Nirkko

49er
12. Lauri Lehtinen ja Kalle Bask
59. Ilmari Kuusi ja Heikki Elomaa
66. Joonas Lindahl ja Joel Tykkyläinen

RS:X
23. Tuuli Petäjä

470
28. Joonas ja Niklas Lindgren
49. Rosa Lindqvist ja Matilda Akkola

 

Lisätietoa

Lähde: Sandra Itäinen ja Sara Antila
Kuva:
TROFEO S.A.R. PRINCESA SOFÍA – MAPFRE/Jesus Renedo

 

Lue myös nämä

X