Tilaa
Uutiset

World Cup Palma: Mattias Lindfors varmisti olympiapaikan

05.04.2012

KirjoittajaSatu Björn

Mattias Lindfors

Laser standard -purjehtija Mattias Lindfors päätti keskiviikon purjehdukset kokonaistilanteen sijalla 13. Kun Pierre Collura (75:s) ja Fredrik Westman (108:s) ovat kaukana takana, näyttää Laser standardin olympiaedustaja ratkenneen.

– Mattias Lindforsin paikka on käytännössä varma. Tietysti tässä on vielä kaksi kilpailupäivää jäljellä, valmennuspäällikkö Esko Rechardt    muistutti. Lindfors on nostanut tasoaan onnistuneen treenijakson ansiosta. 

Multala ja Tenkanen kaksintaistelussa

Sari Multala ja Tuula Tenkanen kilpailivat keskiviikkona ensi kertaa samassa ryhmässä. Kilpailutilanne tiivistyi jo ennen starttia, minkä johdosta Tenkanen nosti protestin Multalaa vastaan. Se kuitenkin hylättiin illalla.

– Sari onnistui pitämään minua niin, että jäin taakse. Huomenna luvassa on varmasti lisää Match racea, sijat 21 ja 29 purjehtinut Tenkanen ennakoi.

Multala myönsi, että nyt ei kilpailla enää tuloksesta vaan karsinnan voitosta.

– Nyt, kun varmistin paikkani kultafinaaliryhmässä (45 parasta), on ainoa tavoitteeni voittaa karsinta. Sijoitukseni täällä on joka tapauksessa huono, Multala kommentoi.

Multalan ja Tenkasen sijoitukset ja pisteet protestin rauettua: Tenkanen 16:s (50 pistettä) ja Multala 31:s (79 pistettä).

Lehtinen ja Bask sekä Lindgrenit nousivat kahdeksanneksi

49er-purjehtijat Lauri Lehtinen ja Kalle Bask jatkoivat keskiviikkona tasaista sarjaansa (11., 9. ja 6.). Tiistain lähtövoitto ja kolmossija osoittivat, että kaksikko on onnistuessaan aivan luokkansa kärjessä. Kokonaistilanteessa Lehtinen ja Bask ovat kahdeksantena.

– Lauri ja Kalle ovat tehneet taktisesti hyviä ratkaisuita ja ottaneet hyviä startteja. Heillä on mahdollisuudet nousta palkintopallille, mutta myös taaksepäin on pisteissä tiukkaa, valmentaja Jan Thorström sanoi.

Lauri Lehtinen ja Kalle Bask Joonas Lindgren Niklas Lindgren
Lauri Lehtinen, Kalle Bask Joonas Lindgren Niklas Lindgren

Joonas ja Niklas Lindgren ovat niin ikään hienosti kahdeksantena (sijat 11 ja 12).

– Emme ottaneet kummoisia startteja, mutta saimme ajettua muita kiinni. Finaaleissa meillä on varaa ottaa vähän riskejäkin, kun meillä ei ole vielä poisheitossa mitään todella huonoa tulosta, kippari Joonas Lindgren myhäili.

Tapio Nirkko pitää Finn-jollissa sijaa 12 (keskiviikkona 16. ja 26.).

Silja Lehtinen, Silja Kanerva ja Mikaela Wulff putosivat jatkosta Match racessa.

Paralympiapurjehtija Niko Salomaa nousi 2.4mR-luokassa yhdeksänneksi.

Lähde ja kuvat: Suomen Purjehdus ja Veneily

 

Lue myös nämä

X