Tilaa
Uutiset

World Cup Palma: Lehtisen venekunta jatkoi voittoputkeaan

07.04.2011

KirjoittajaKiti Westerback

Pedro Martinez

Suomen match race -kolmikko, Silja Lehtinen, Silja Kanerva ja Mikaela Wulff, otti kaksi voittoa keskiviikkona Palman maailmancupin osakilpailuissa.

Suomalaisvenekunnan taistelu Yhdysvaltain olympiavoittaja Anna Tunnicliffen tiimiä vastaan päättyi siihen, että joukkueet tulivat maaliin rinnakkain. Lähitilanteessa suomalaisille tuomittiin rangaistus maaliviivalla, mikä ratkaisi kisan amerikkalaisten eduksi.

Kisassa englantilaisia vastaan Mikaela Wulff putosi mereen, mutta saatiin takaisin kyytiin ja suomalaiset ohittivat maailmanmestarit viimeisellä myötätuuliosuudella. Saksan Silke Hahlbrockia vastaan suomalaiset johtivat lähdöstä maaliin.

– Tämä on todellakin tiimityötä, Lehtinen toteaa tyytyväisenä kisan jälkeen.

Lauri Lehtinen ja Kalle Bask 49er-luokan kultaryhmään

Team Fazerin Sinisen Lauri Lehtinen ja Kalle Bask purjehtivat tänään kahdesti viiden parhaan joukkoon ja nostivat itsensä kokonaiskilpailun 17:nneksi. Näin ollen suomalaiset suoriutuivat luokkansa kultaryhmään.

Lehtinen ja Bask luottavat nousujohteisen otteen säilyvän myös regatan loppupuolelle. Kaksikko esitti sään jumalille toivomuksen hieman tasaisemmista tuulista, mutta hyviä suorituksia on kuulemma lupa odottaa kelissä kuin kelissä.

Sari Multalalla kaksijakoinen päivä

Laser radial -purjehtija Sari Multala koki päivän hyvin kaksijakoisena. Ensimmäisessä lähdössä kaikki meni putkeen ja Multala purjehti ensimmäisenä maaliin, mutta toisessa reitinvalinta ei onnistunut.

– Huomenna alkavissa finaaleissa on vielä hyvällä purjehduksella mahdollisuus nostaa itsensä kympin joukkoon, Multala toteaa.

Lisätietoja

Lähde: Sandra Itäinen
Kuva:
TROFEO S.A.R. PRINCESA SOFÍA – MAPFRE/Pedro Martinez

 

Lue myös nämä

X