Tilaa
Uutiset

World Cup Medemblik: Suomalaiset maailmancupin finaalissa

29.05.2011

KirjoittajaKiti Westerback

Delta Lloyd Regatta 

Silja Lehtinen – Silja Kanerva – Mikaela Wulff, Suomen match race naiset, peittosivat sekä puolivälierävastustajansa että semifinaalivastustajansa vakuuttavasti 3-0 ja purjehtivat huomisessa finaalissa isäntämaan Reneé Groeneveldin tiimiä vastaan.

Puolivälierässä Audi Match Race Team löi Tanskan Trine Abrahamsenin ja semifinaalissa Kiinan Ru Wangin venekunnat.

Päivän aikana jouduttiin taas odottelemaan jopa 15 m/s puhaltaneen tuulen tasoittumista, mutta lopulta pitkän päivän urakka saatiin päätökseen. Suomalaisilla on kenties pieni etu puolellaan huomenna, kun purjehduksia tänään kertyi vain minimimäärä. Toinen semifinaalipari, Yhdysvaltain Anna Tunnicliffe ja Hollannin Groeneveld tarvitsivat täyden viiden kisan sarjan ennen kuin voittaja oli selvillä.

– Mahtava juttu – vuoden neljäs maailmancup ja toinen finaali, rock! totesi suomalaistiimin aina iloinen kuopus Mikaela ”Miksu” Wulff. Miksu jatkoi vielä: – Kovaa on tuullut ja on opittu kovan kelin purjehduksen niksejä ja vauhti etenkin avotuulilla on ollut huimaa. Periksi ei ole annettu vaikka koko ajan ei suinkaan oltu edellä. Kova työnteko ja huikea tsemppi nosti meidät aina edelle juuri, kun sillä oli merkitystä. Sijoituksella on merkitystä loppujen lopuksi vain yhdessä kohtaa rataa, maalilinjalla!

Sunnuntaina suomalaiset tarvitsevat kolme voittoa Hollannin Groeneveldin venekunnasta ottaakseen uransa ensimmäisen maailmancup-osakilpailuvoiton.

Joonas ja Niklas Lindgren putosivat 470-luokan lauantain lähdöissä 14:nneksi ja Mattias Lindfors nousi Laser-luokassa 49:nneksi.

Lisätietoja

Lähde: Silja Lehtisen tiedotus ja Suomen Purjehdus ja Veneily ry
Kuva: Delta Lloyd Regatta

Lue myös nämä

X