Tilaa
Uutiset

World Cup Medemblik: Silja Lehtisen tiimi taisteli hienosti puolivälieriin

28.05.2011

KirjoittajaKiti Westerback

Delta Lloyd Regatta

Perjantaina tuuli jatkui puuskaisena ja voimakkaana Medemblikin vesillä. Suomalaisten päivä alkoi sekavasti, kun ensimmäinen vastustaja, Ranskan Julie Bossard, myöhästyi rantaan tulossaan eikä ehtinyt lähtölinjalle ollenkaan. Ranskalaisten protesti järjestäjiä vastaan meni kuitenkin läpi ja kisa uusittiin. Sen suomalaiskolmikko Lehtinen – Kanerva – Wulff kuitenkin voitti näytöstyyliin.

Tämän jälkeen tarvittiin korkeampaa matematiikkaa, kun viisi tiimiä lohkon voittaneen Hollannin Renée Groeneveldin takana päätyi tasapisteisiin. Kiinan Ru Wang otti kakkostilan ollessaan ainoa, joka oli alkukierroksella voittanut Groeneveldin. Neljän muun keskinäinen tarkastelu päätyi suomalaisten eduksi ja niin tie suoraan puolivälieriin aukesi niukimmalla mahdollisella tavalla.

Kuuden kärkitiimin keskinäisellä kierroksella Suomen Audi Match Race Team saavutti kolme voittoa – Kiinan Wang, Espanjan Silvia Roca ja Tamara Echegoyen – taipuivat suomalaisten kyydissä ilman suurempia ongelmia.

Olympiavoittaja, Yhdysvaltain Anna Tunnicliffe ja alkulohkon voittaja, Hollannin Renée Groeneveld, pääsivät molemmat niukalle karkumatkalle suomalaisten saamien rangaistusten ansiosta. Molemmissa kisoissa suomalaisten onnistui suorittaa rangaistuskierros ja päästä vastustajansa kantaan, mutta ohitukseen ei vauhti aivan riittänyt.

Kolmen voiton ja kahden niukan tappion jälkeen tunnelmat suomalaisleirissä olivat kuitenkin korkealla. Lauantaina jatketaan, kunhan puolivälieräparit on saatu selville.

Silja Lehtisen mukaan oppia on tullut paljon ja tiimityö sujuu jatkuvasti paremmin. Vastustajien keskuudessa suomalaiset ovat koko ajan vähemän toivottuja kisavastustajia ja halutumpia harjoituskumppaneita, molemmat hyviä merkkejä!

Suomea 470-luokassa edustavat Joonas ja Niklas Lindgren ovat nyt 13:s ja Mattias Lindfors Laser-luokassa 52:s.

Lisätietoja

Lähde: Silja Lehtisen tiedotus
Kuva: Delta Lloyd Regatta

Lue myös nämä

X