Tilaa
Uutiset

World Cup Medemblik: Lehtisen venekunta kamppailee jatkopaikasta

25.05.2011

KirjoittajaKiti Westerback

Delta Lloyd Regatta

Kauden viidennen World Cup -regatan toinen kisapäivä käynnistyi Hollannin Medemblikissä vaihtelevassa säässä. Suomalaispurjehtijat ovat taistossa mukana tasaisesti.

Silja Lehtisen venekunnalle päivän parasta antia olivat kaksi arvokasta voittoa ja venäläisen Euroopan mestarin, Jekaterina Skudinan päänahka. Toinen voitto tuli isäntämaan kokeneen Mandy Mulderin tiimistä, mutta toinen hollantilainen, Renee Groeneveld, sai Lehtisen ylittämään lähtölinjan liian aikaisin. Uusintalähtö antoi liikaa tasoitusta, ja näin suomalaistiimin päivän kokonaissaldoksi tuli kaksi voittoa ja yksi tappio.

Silja Lehtinen, Silja Kanerva ja Mikaela Wulff jatkavat vielä kahden kierroksen verran karsintakierrosta, jonka jälkeen selviää, mitkä kolme tiimiä menevät suoraan kahdeksan parhaan joukkoon ja kenen on haettava jatkopaikka jatkokarsinnasta. Ryhmien heikoimmat joukkueet jatkavat sitten alemmissa sijoituspurjehduksissa. Huomiset vastustajat ovat Ranskan Julie Bossard ja Ruotsin Anna Kjellberg.

Suomalaisten tunnelmat olivat ennen ratkaisevaa karsintapäivää odottavan positiiviset. Takaiskut on analysoitu, ja niiden on todettu tulleen omien virheiden kautta. Huomisen vastustajat eivät kuulemma myöskään vie naisiston yöunia: itseluottamus on korkealla.

Walesilaisvalmentaja Tudur Owenin mukaan suomalaistrio tekee töitä hartiavoimin ja hyvässä yhteishengessä.

– Kova tekemisen taso näkyy ja on aistittavissa kumiveneeseen asti. Peli on edelleen täysin auki, ja olen luottavainen huomisen osalta. Ainakaan meitä ei kukaan voita helpolla, hän kommentoi.

470-luokassa purjehtivat Joonas ja Niklas Lindgren putosivat hieman eiliseltä 8. sijalta ja ovat nyt yhteistuloksissa 12:s.

– Saavutimme tämänpäiväisissä lähdöissä sijat 12 ja 17. Teimme pari mokaa kummankin lähdön alussa, mutta nousimme sieltä kuitenkin tyydyttäville sijoille, Joonas kertoo.

Uusi vene on palvellut miehistöään kisojen aikana melko moitteettomasti, ja veljekset pääsivät pienen virittelyn jälkeen valmistautumaan seuraavaan kisapäivään.

Kisassa on Lindgrenien ja Lehtisen venekunnan lisäksi mukana Laser-luokassa kilpaileva Mattias Lindfors, joka oli toisen päivän jälkeen 66:s.

Lisätietoja

Lähde: Silja Lehtisen tiedotus ja Suomen Purjehdus ja Veneily ry
Kuva: Delta Lloyd Regatta

 

Lue myös nämä

X