Tilaa
Uutiset

World Cup Medemblik: Kova tuuli keskeytti purjehdukset

26.05.2011

KirjoittajaKiti Westerback

Eero Lehtinen

Hollannin maailmancup-regatta kärsi torstaina liian kovasta tuulesta. Rajuja puuskia ja suunnanmuutoksia tarjonnut tuuli yltyi lopulta myrskylukemiin ja päivän purjehdukset jouduttiin keskeyttämään.

Suomen match race -kolmikko Siljat Lehtinen (vas.) ja Kanerva (oik.) sekä Mikaela Wulff saivat tämän johdosta vain yhden purjehduksen vietyä loppuun. Siinä suomalaisten vanaveteen jäi Ruotsin Anna Kjellbergin tiimi, joka oli aloittanut kisat lupaavasti.

Suomalaisten alkulohkossa kymmenestä venekunnasta kuusi on vain kahden pisteen sisällä ennen viimeisiä purjehduksia. Neljä tiimiä on purjehtinut karsintakierroksen kaikki yhdeksän ottelua muiden odottaessa vielä viimeistä kisaansa.

Hollannin Reneé Groeneveld on varmistanut paikkansa suoraan puolivälieriin voitettuaan seitsemän kahdeksasta purjehduksestaan. Vahvoilla on myös Uuden-Seelannin Stephanie Hazard, Venäjän Jekaterina Skudina sekä Kiinan Wang, joilla kaikilla kuusi voittoa. Tosin kiinalainen on jo päättänyt oman karsintakierroksensa.

Ruotsin Kjellberg ja suomalaiset ovat viidessä pisteessä ja siten todennäköisimmin menossa karsintaryhmään, mistä paikka puolivälieriin aukeaa kahdelle parhaalle tiimille.

Suomen värejä kantava Audi Match Race Team kohtaa perjantaina Ranskan Julie Bossardin, ja sen jälkeen selviävät lopulliset sijoitukset huipputasaisessa alkulohkossa. Joka tapauksessa kisat jatkuvat ja tie on yhä auki vaikkapa finaaliin saakka.

– Julie Bossardin voittaminen huomenna on tärkeää, vaikka nyt näyttääkin siltä, ettei meillä ole teoriassakaan mahdollisuuksia kolmen joukkoon ja suoraan puolivälieriin. On ihan kivakin kokea repechage-ryhmä, kun olemme yleensä olleet joko kärkiryhmässä tai keräilyerissä, Silja Kanerva pohti.

470-tiimi Joonas ja Niklas Lindgrenin kohdalla päivän sääolot tarkoittivat sitä, että he eivät saaneet vietyä ensimmäistäkään purjehdusta loppuun.

– Meidät lähetettiin takaisin rantaan ensimmäisen lähdön aikana. Olimme kymmenensinä viimeisellä ylämerkillä, mutta kisan keskeyttäminen järjestäjien taholta oli silti ihan hyvä päätös, Joonas Lindgren totesi.

Säätiedotus ei lupaa parempaa säätä Medemblikiin loppuviikoksikaan.

– Seuraavaksi päiväksi on myös luvattu tuulta, joten saa nähdä, saadaanko karsinnat jatkumaan silloin, Joonas mietti.

Kisassa on Lindgrenien ja Lehtisen venekuntien lisäksi mukana Laser-luokassa kilpaileva Mattias Lindfors, joka oli kolmannen päivän jälkeen 62:s.

Lisätietoja

Lähde: Silja Lehtisen tiedotus ja Suomen Purjehdus ja Veneily ry
Kuva: Eero Lehtinen

Lue myös nämä

X