Tilaa
Uutiset

World Cup Medemblik: 470-duo avasi kisan mukavasti

25.05.2011

KirjoittajaKiti Westerback

Delta Lloyd Regatta

Kauden viides World Cup -regatta käynnistyi Hollannin Medemblikissä melkoisessa puuskakelissä. Tiukoista olosuhteista huolimatta ensimmäisenä kisapäivänä koettiin onnistumisia suomalaisten joukossa.

Joonas ja Niklas Lindgren lähtivät 470-luokan taistoon tuliterällä veneellä. He purjehtivat kahdessa lähdössä 6:nneksi ja 4:nneksi, ja 470-luokan kokonaistilanteessa he ovat 8:s.

– Keli oli aika kova, mutta vene suoriutui ensimmäisestä purjehduksesta ihan hyvin. Pieniä ongelmia oli kölilistojen ja muutaman narusysteemin kanssa, Joonas kommentoi.

Köliongelmat vaatinevat vähän pidempää korjausta, mutta narut saadaan kuntoon heti seuraavaan kisapäivään, ja veljekset lähtevät tyytyväisin mielin jatkamaan kilpailua.

Audi Match Race Teamillä oli kippari Silja Lehtisen mukaan hieman tahmea alku. Saldona oli kaksi voittoa ja kaksi häviötä. Pidemmän korren Lehtisen joukoista veti Ru Wangin vetämä kiinalaistiimi ja Stephanie Hazardin kipparoima Uuden-Seelannin tiimi.

– Hävisimme kiinalaisille alamerkillä, kun emme antaneet tarpeeksi tilaa ja saimme rangaistuksen, jonka jälkeen spinnu karkasi katiskaksi. Uuden-Seelannin tiimille jäimme niukasti lähdössä niin, että he saivat ajettua meidät leikkarille (layline) ja pääsivät edelle, Lehtinen harmittelee.

Onneksi kanadalaisista (Team Gordon) ja brasilialaisista (Juliana Motan tiimi) tuli voitto. Lehtisen mukaan Medemblikin vesillä riitti teräviä ja kylmiä tuulenkäännöksiä.

– Vielä on viisi vastustajaa jäljellä, ja huomenna jatketaan, hän sanoo.

Kisassa on Lindgrenien ja Audi MR Teamin lisäksi mukana Laser-luokassa kilpaileva Mattias Lindfors, joka oli ensimmäisen päivän jälkeen 63:s.

Lisätietoja

Lähde: Suomen Purjehdus ja Veneily ry
Kuva: Delta Lloyd Regatta 

 

Lue myös nämä

X