Tilaa
Uutiset

World Cup Hyères: Suomalaispurjehtijoilla epätasainen avauspäivä

25.04.2011

KirjoittajaKiti Westerback

Guillaume Durand 

Purjehduksen maailmancup-regatta alkoi Ranskassa vaihtelevissa tuulioloissa. Ensimmäisen päivän kolmen lähdön jälkeen parhaissa asemissa on 49er-kaksikko Lauri Lehtinen/Kalle Bask, jotka olivat aamun kahdessa lähdössä kahdeksas ja neljäs. Iltapäivän lähdössä suunnitelmia sotkivat epäonnistunut startti ja rangaistuskäännös. Kaksikon loppusijoitus lähdössä oli 13:s, kokonaiskisassa 16:s.
Suoritus ei kaksikkoa tyydyttänyt.

– Hävettää. Kaikkihan sen tietää, että meidän pitäisi tässä kelissä voittaa, Kalle Bask totesi itseironisesti.

– Leuka rintaan ja kohti uusia vastoinkäymisiä! Lauri Lehtinen täydensi.

Naisten Match racessa Silja Lehtinen, Silja Kanerva ja Mikaela Wulff aloittivat kisaurakkansa Ranskassa tappiolla Espanjan Silvia Rocalle ja Yhdysvaltain Sally Barkowille sekä voitolla Australian Katie Spithillistä.
Aiempien päivien kova tuuli oli jättänyt jälkeensä ikävän mainingin, joka oli lähellä rantaa sijainneella Match race -radalla erittäin epäsäännöllinen.

– Olosuhteet on kaikille samat, marginaalit tappioissa olivat todella pieniä ja ennen kaikkea opittiin tosi paljon uutta. Sitä vartenhan täällä ollaan, kolmikko kommentoi.

Tapio Nirkko oli päivän lähdöissä 11:s ja 9:s. joten Finn-jollan kokonaistilanteessa hän on nyt 18:s.

Sari Multala sai perjantaina alkulämmittelyssä puomista päähänsä ja putosi veteen, josta valmentaja Fredrik Lassenius nosti hänet takaisin veneeseen. Multala kävi sairaalassa, jossa otsaan tulleeseen haavaan neulottiin kymmenen tikkiä ja hänet komennettiin lepäämään. Laser Radialissa Suomen edustus on nyt Tuula Tenkasen vastuulla. Tenkanen oli ensimmäisen päivän jälkeen kokonaispisteissä 29:s.

470-luokassa parhaasta suomalaissijoituksesta vastasivat Joonas ja Niklas Lindgren. Kaksikko on sunnuntain jälkeen 30:s.

Maanantain sääennuste lupaa avauspäivää kevyempiä tuulia.

Lisätietoja

Lähde: Suomen Purjehdus ja Veneily
Kuva: Guillaume Durand

 

Lue myös nämä

X