Tilaa
Uutiset

World Cup Hyères: Suomalaiset ulkona mitalipurjehduksista

29.04.2011

KirjoittajaKiti Westerback

 Jean-Marie Liot

Hyèresissa purjehdittiin torstaina loputkin finaalilähdöt. Suomalaisten suoritukset eivät aivan riittäneet perjantain purjehduksin, joihin pääsevät kunkin luokan kymmenen parasta.

Tapio Nirkon päivä Finnjollissa ei tuonut huippusijoituksia. Kahden finaalilähdön saldona olivat sijat 30 ja 32. Kokonaiskisassa Nirkko on 21:s.

49ereissa Lauri Lehtinen ja Kalle Bask purjehtivat torstaina kolme lähtöä. Päivän ensimmäinen lähtö toi kaksikolle kisojen toisen lähtövoiton, mutta toisen lähdön varaslähtö ja viimeisen lähdön 12. sija pudottivat parin kymmenen kärjen ulkopuolelle. Kotiin kaksikko lähtee 13:ntena.

– Samaa tasoa kuin Palmalla – hyvää on se, että kun onnistutaan, voidaan voittaa kenet vaan ja kehitettävää taas löytyy nimenomaan tasaisuudessa. Lohduttavaa kuitenkin nähdä, että kaikille osui näissä vaikeissa oloissa niitä hutejakin, Lauri Lehtinen summaa.

470:ssa Joonas ja Niklas Lindgren nostivat sijoitustaan pari pykälää. Sija 24 jättää kuitenkin suomalaiset medal racen ulkopuolelle.

Naisten Match racessa Silja Lehtisen tiimi oli lopputuloksissa 14:s.

– Vaikeat kelit, meille paljon oppia hankalissa aallokko-oloissa ja kevyissä tuulissa – nyt ei kai pallokaan ihan pomppinut meille. Tunnelma tiimissä on hyvä ja tiedämme pystyvämme taas parempiin tuloksiin kauden vanhetessa. Joka tapauksessa saimme taas erinomaista treeniä ja lisää on luvassa, kun matkustamme olympiavoittaja Anna Tunnicliffen sparraajiksi Yhdysvaltoihin pian vapun jälkeen, summaa kippari Silja Lehtinen viikon antia.

Laser Radialissa Tuula Tenkasen suoritus riitti 33:nneksi, Lasereissa Fredrik Westman oli 95:s, Mattias Lindfors 124:s, Teemu Rantanen 118:s ja Olli Ovaskainen 155:s.

470-luokissa Pyry Itkonen/Matias Mikkola olivat 91:s, Osmo Penttinen/Jaakko Antikainen 106:s ja Rosa Lindqvist/Matilda Akkola 55:s

Match racen finaali ja muiden luokkien medal racet kisataan perjantaina ilman suomalaisia.

Seuraava ISAF World Cup -osakilpailu purjehditaan toukokuun lopulla Medemblikissa Hollannissa.

Lisätietoja

Lähde: Suomen Purjehdus ja Veneily
Kuva: Jean-Marie Liot

 

Lue myös nämä

X