Tilaa
Uutiset

World Cup Hyères: Maajoukkue kisaa Hyèresissa

21.04.2011

KirjoittajaSatu Björn

Multala 

Kauden neljäs ISAF World Cup-regatta purjehditaan 24.-29. huhtikuuta Ranskan Hyèresissä. Hyères on perinteisesti tunnettu kovan tuulen osakilpailuna. Mukana ovat niin maailman kuin Suomenkin huiput. 

Suomalaisia kisassa on mukana 19. Maailman cupin pisteistä kisaavat Teemu Rantanen, Mattias Lindfors ja Fredrik Westman Laserissa, Sari Multala ja Tuula Tenkanen Laser Radialissa, Tapio Nirkko Finn-jollassa sekä 49er-kaksikko Lauri Lehtinen/Kalle Bask.

470:ssa mukana on peräti kolme suomalaista venekuntaa: Joonas ja Niklas Lindgren, Pyry Itkonen ja Matias Mikkola sekä Osmo Penttinen ja Jaakko Antikainen.

Naisten puolella 470:ssa kisaa venekunta Rosa Lindqvist ja Matilda Akkola. Naisten Match racessa Silja Lehtisen venekunnassa ovat mukana Silja Kanerva ja Mikaela Wulff

Silja Lehtinen lähtee tiiminsä kanssa Hyèresin kisaan taskussaan edellisen World Cup-kisan kakkossija. Silja Lehtinen tiimeineen ei ole purjehtinut Hyèresissä muutamaan vuoteen, mutta paikka on aiemmista projekteista tuttu.

– Kisakunto on siis todella hyvä, mutta nyt täytyy pystyä nollaamaan tilanne ja aloittamaan taas puhtaalta pöydältä ja ottaa yksi lähtö kerrallaan, hän kertoo. Tiimit ovat todella tasaisia ja erot syntyvät pienistä asioista. Tärkein tavoite on oppia taas lisää kauden seuraavia kilpailuita varten. Tietenkin olisi hienoa päästä uudestaan semifinaaleihin ja parhaassa tapauksessa finaaliinkin, mutta tulosten kannalta tärkeintä on päästä kahdeksan joukkoon ja mukaan pudotuspeleihin saamaan niistä kokemusta, Lehtinen summaa. 

Myös 49er-kaksikko Lauri Lehtisellä ja Kalle Baskilla on takanaan onnistunut World Cup-suoritus Palmalta. Sijoitukset viiden kärjen tuntumaan regatan viimeisissä lähdöissä sekä lopulta vain kolmen pisteen ero medal raceen ja kärkikymmenikköön jättivät sopivasti nälkää. Hyèresissä kaksikon tarkoitus on löytää kisarytmi jo ensimmäisestä lähdöstä alkaen. Tavoite on päästä medal raceen ja kärkikahinoihin.

– Jos olisimme olleet hereillä jo avauspäivänä ei medal raceen pääsyssä olisi ollut mitään ongelmaa, Lauri Lehtinen kertoi Palman regatan päätteeksi.  

Alkuvuonna ahkerasti leireilleelle Tuula Tenkaselle Hyèresin kisa on kauden kolmas maailman cupin osakilpailu.

– Talven ja kevään maailman cup-kiertue sekä leirit ulkomailla ovat tärkeä osa valmistautumistani kohti tämän kesän päätavoitettani eli Helsingin EM-kilpailuja heinäkuun alussa. Palman kilpailun vaikeista tuulioloista jäi hieman hampaankoloon ja tavoitteenani on nyt purjehtia taktisesti onnistunut regatta. Treenit Hyèresissä ovat sujuneet suunnitelmien mukaan ja lähden hyvin mielin kisaamaan sunnuntaina, Tenkanen kertoo. 

Tapio Nirkko lähtee puolestaan hakemaan tasaisuutta.

– Palman avauspäivä osoitti, että saadessani hommat luistamaan voi tuloksellisesti menestys olla loistavaa. Kuitenkin tasaisuus läpi regatan on hakusessa. Hyèresin kisaviikolla tavoitteena on työstää tätä lisää ja saada lisättyä vapautuneisuutta purjehdukseen. Suorituskeskeisyys pysyy tavoitteissa, tulokset tulevat kyllä perässä, Nirkko kertoo.

Hyèresin osakilpailu on neljäs kauden kaikkiaan seitsemästä ISAF World Cup-regatasta. Ensimmäinen varsinainen kisapäivä on sunnuntaina.

Lisätietoja

Lähde: Suomen Purjehdus ja Veneily

 

Lue myös nämä

X