Tilaa
Uutiset

World Cup Hyères: Lehtinen/Bask hankalista tuulista finaaleihin

27.04.2011

KirjoittajaKiti Westerback

Guillaume Durand

Oikukkaat tuulet vaikeuttivat tiistain purjehduksia Hyèresin ISAF World Cup- regatassa. Osa suomalaisista joutui seuraamaan purjehduksia lopulta vain katsojan roolissa.

49er-luokassa Lauri Lehtinen ja Kalle Bask jatkoivat hyviä esityksiään. Kaksikko aloitti päivän ensimmäisen kisansa vahvasti voittaen poijupään startin, jonka jälkeen he johtivat vasempaan laitaan ampaissutta venejoukkoa. Tuuli kuitenkin kääntyi tässä vaiheessa ensimmäisen kerran koko päivänä oikealle ja eteen nousi oikeasta reunasta parikymmentä miehistöä. Lopputuloksena oli kohtuullinen 12:s tila. Päivän toisessa startissa kaksikko oli 8:s. Kokonaiskisassa Lehtinen ja Bask ovat 12:ntena, joka oikeuttaa paikkaan kultafleetissä.

Tapio Nirkon sijoitus Finnjollissa on tiistain purjehdusten jälkeen 15:s. Päivän lähdöt tuottivat sijat 18 ja 11. Myös Nirkko purjehtii kultafleetissä.

Kisat jatkuvat fleet racingin osalta keskiviikkona finaalipurjehduksilla, joita varten laivueet jaetaan kulta-, hopea- ja pronssifleeteihin. Perjantain ns. medal raceen kelpuutetaan kultafleetin senhetkinen kymmenen kärki.

Naisten Match racessa Silja Lehtinen, Silja Kanerva ja Mikaela Wulff eivät tiistaina päässeet purjehtimaan ollenkaan. Tuuliolosuhteet aiheuttivat aikataulujen venymistä siinä määrin, että hopearyhmä pääsee aloittamaan purjehdukset vasta keskiviikkona.

470-luokassa Joonas ja Niklas Lindgren ovat kokonaiskisassa tiistain jälkeen 26:s, Pyry Itkonen/Matias Mikkola 85:s ja Osmo Penttinen/Jaakko Antikainen viimeisenä eli 106:ntena. Rosa Lindqvist ja Matilda Akkola ovat naisten 470-luokan kokonaiskisassa 54:s

Tuula Tenkanen on Laser Radial -luokassa 36:s. Fredrik Westman on Laser-luokassa 88:s, Mattias Lindfors 117:s ja Teemu Rantanen 118:s.

Lisätietoja

Lähde: Suomen Purjehdus ja Veneily
Kuva: Guillaume Durand

 

Lue myös nämä

X