Tilaa
Uutiset

Wissa 2013, Kalajoki: Upeissa kisoissa suomalaismenestystä

11.03.2013

KirjoittajaKiti Westerback

Rautio Sports

Lauantaina 9.3. päättyneet WISSA 2013 talvisurffauksen MM-kilpailut olivat menestys.

Tapahtuma keräsi 106 kilpailijaa mittelemään MM-titteleistä upeissa tuuliolosuhteissa. Tapahtuma oli yksi kaikkien aikojen onnistuneimmista talvipurjehduksen MM-kilpailuista.

Mitalitaistoissa nähtiin useita suomalaisnimiä ja järjestäjäseuran omatkin edustajat toivat kunniaa kotirannalle.

Venäjä ratakilpailun huipulla

Purjekelkkojen rataluokassa kokonaiskilpailun toiseksi purjehti raahelainen Arto Ravander, joka vei nimiinsä myös Masters- ja Grand Masters -sarjojen voiton. Kokonaiskilpailun viidenneksi purjehti viime vuoden EM-kultamitalisti, Perämeri WindRidersin Oskari Pääkkönen, joka sijoittui samalla Masters-sarjan kolmanneksi. Veterans-sarjan voiton nappasi sieviläinen kisakonkari Antti Riihimäki.

Purjekelkkojen slalomkilpailussa oman seuran mies Juha Blinnikka purjehti kokonaiskilpailussa kuudenneksi, vieden samalla Grand Masters-sarjan voiton. Juhan poika Daniel Blinnikka, joka tähtää kesälajien puolella RS:X-luokassa kohti Rion olympialaisia, sijoittui tiukassa kilpailussa neljänneksi ja nappasi pronssin nuorten sarjassa. Naisten sarja oli suomalaisten juhlaa, sillä voiton vei Marianne Kaplas, Anna Arosilta-Gurvitsin purjehtiessa toiseksi ja Nina Honkalan viedessä nimiinsä pronssin.

Leijojen suksiluokassa ratapurjehduksen paras suomalainen oli kahdeksanneksi sijoittunut Raimo Selen. Hän voitti Grand Masters -sarjan.

Sekä suksi- että lautaluokan ratakilpailu oli naapurimaa Venäjän juhlakulkua venäläisten viedessä nimiinsä molempien luokkien kirkkaimmat mitalit. Venäjällä ratakilpailujen taso onkin maailman huippua.

Salo siipiluokassa ylivoimainen

Sen sijaan Kitewing- eli siipiluokassa oli sekä ratapurjehduksessa että slalom-radalla yksi ylitse muiden. Raumalainen pitkän linjan kisamies Rainer Salo kirjaimellisesti puhdisti pöydän voittamalla sekä ratakilpailun kaikkien sarjojen mestaruuden että slalomin Veterans-sarjan.

Myös Patrick Blom näytti rautaisen taitonsa viemällä nimiinsä ratapurjehduksen kokonaiskilpailun pronssin huolimatta siitä, että hän pääsi kolmanteen lähtöön mukaan vasta vähän muita myöhemmin. Muut kärkisijat sekä ratapurjehduksessa että slalom-radalla menivät Ruotsiin, jossa siipipurjehduksella on hyvin vankka jalansija.

Leijaluokkien Freestyle ja epävirallinen Best Trick sessio löivät tuomariston ällikällä. Kilpailijoiden huimasta tasosta kertoo jotain se, että molempien kilpailujen parhaimmistossa kisasi yksi tämän hetken maailman parhaista freestylereista, nuori Artem Garashchenko, jonka temput nousivat yli tuomariston pisteytysskaalan. Hän veikin nimiinsä sekä Freestylen leijalautaluokan voiton että Best Trickin.

Freestylen suksiluokassa kulta ja hopea menivät Venäjän edustajille, veljespari Anton ja Oleg Cherkashinille. Pronssille nousi helsinkiläinen Petri Lehikoinen.

Lautaluokassa hopea lähti niin ikään Helsinkiin Mikko Toivosen matkaan ja kolmanneksi itsensä taituroi Perämeri WindRidersin edustaja, ylivieskalainen Topi Nurkkala.

Nopeuskilpailussa huippunopeudet saavutettiin leijalla ja suksilla. Kilpailijajoukon nopeimmat vauhdit, 92,16 km/h, purjehti Venäjän Oleg Cherkashin. Purjekelkalla nopein oli Perämeri WindRidersin Oskari Pääkkönen 63,79 km/h vauhdillaan.

Lisäksi koko tapahtuman parhaasta asenteesta palkittiin Veli-Matti Vesanen, joka kilpaili ratapurjehduksessa leijojen suksiluokassa. Veli-Matin lyömätön huumori ja iloinen ote tekemiseen keräsi kiitosta ja huomiota niin tuomaristolta kuin kanssakilpailijoilta.

Lisätietoja

Lähde ja kuva: Kisan järjestäjä/Rautio Sports

WISSA 2013 FINAL from jarno rautio on Vimeo.

Lue myös nämä

X