Tilaa
Uutiset

Windy 34 Alizé – Norjalaista auringonpaistetta

20.04.2023

Kirjoittajapasi nuutinen

Kuvaajavalmistaja

Windy 34 Alizén pohjoismainen ensiesittely tapahtui Tukholman Allt för Sjön -näyttelyssä, vaikka vene kävi vesillä jo syksyllä Cannesissa. Silloin kyse oli tavallaan vilautuksesta ennakkoon, sillä tuotannossa vene on vasta tätä kautta varten.

34 Alize on 10,30 metriä pitkä ja 5 700 kg painava daycruiser, johon on mahdutettu varsin asuttavat sisätilat. Se yllättää venetyyppiin enemmän kuin -kokoon nähden. Toinen asia, jota näinä päivinä voi pitää erikoisuutena, on suurten perämoottoreiden hylkääminen sisäkoneiden eduksi. Veneen saa yhdellä (D6-440 hv) tai kahdella (D4-320 hv / D6 400 hv / D6-440 hv / V8 430 hv) diesel- tai bensiinikäyttöisellä Volvo Pentalla.

Suuri uimataso on siten täysleveä ja siitä noustaan joko perän aurinkopatjoille tai paapuurin käytävää avotilaan, jonka keskellä on kahden sohvan välissä ruokapöytä. Ohjaamossa on kipparin puolella tuplapenkit, vastalaidalla yksi istuin. Skandinaaviseen tapaan tuulilasin läpi on kulku kannelle, jotta keula edellä kiinnittyminen onnistuu.

Sisällä on keulakajuutta sangen suurine V-vuoteineen. Vielä isompi, joskin matalampi makuutila on avotilan alla: kaksi vuodetta voi yhdistää yhdeksi divaaniksi. Pentteri on sijoitettu paapuurin laitaa vasten, runkoikkuna antaa siihen kivasti luonnonvaloa. Kokkailun tuominen sisälle suojaan on tyypillisen pohjoista realismia. Mieluisa havainto on sekin, että erillisellä suihkutilalla varustettu pentteri on aidosti toimivan kokoinen myös lämpimästi pukeutuneelle veneilijälle.

Lisätiedot

mp yachts

Windy

Lue myös nämä

X