Tilaa
Uutiset

Weymouth World Cup: Suomella 16 hengen edustusjoukkue

06.08.2010

KirjoittajaKiti Westerback

Weymouth World Cup 2010

Lontoon vuoden 2012 olympialaisten kisa-areenana toimiva Weymouth isännöi ISAF World Cup-kiertueen kauden viimeistä ja seitsemättä osakilpailua.

Scandia Sail for Goldissa mukana ovat totuttuun tapaan kaikki olympialuokat.

Suomen joukkueessa on 16 urheilijaa. Laser Radial-luokassa kisaavat Sari Multala, Tuula Tenkanen ja Lynn Bäckström, Laser Standardissa puolestaan Pierre Collura, Teemu Rantanen, Mattias Lindfors sekä Fredrik Westman. 470:ssa kisaavat kaksikot Joonas Lindgren/Niklas Lindgren ja Nina Tammisto/Annina Takala. Naisten Match racessa Silja Lehtisellä on Englannissa tiimissään Silja Kanerva ja Maria Klemetz. Finn-jollassa Suomea edustaa Tapio Nirkko. Maajoukkueeseen kuuluva 49er-venekunta Team Fazerin Sininen joutui perumaan osallistumisensa gasti Kalle Baskin loukattua nilkkansa viime viikonlopun kisoissa.

Tuore Laser Radial-luokan maailmanmestari Sari Multala suuntasi pian Largsin MM-kisojen jälkeen Weymouthiin leirille

– Treenaisin taas hollantilaisen Maarit Bowmeesterin (MM 2.) kanssa ja leirin loppua kohden molemmilla alkoi taas olla normaali meno päällä. Olosuhteet leirillä olivat vaihtelevat, vaikka tuuli tulikin lähes samasta suunnasta joka päivä. Samantyyppisiä olosuhteita saattaa olla odotettavissa myös kisan aikana, joten siitä tulee varmasti haastava, Multala kuvailee.

– Tämän kilpailun tavoitteena on päättää kausi tyylillä. MM-kisojen perusteella tiedän, että kaikki edellytykset siihen on. Odotan kisasta jännittävää ja tiukkaa taistoa loppuun asti. Monet MM-kisoissa epäonnistuneet kanssakilpailijat odottavat varmasti revanssia näistä kisoista, Sari Multala sanoo.

Toiselle maajoukkueen Radial-purjehtijalle Tuula Tenkaselle Weymouthin kisa on viimeinen ulkomaan kisa tällä kaudella. Hän odottaa innolla kilpailua tulevilla olympiavesillä.

– Tavoitteenani on olla mukana kilpailuissa loppuun asti eli päästä mukaan kymmenen parhaan joukkoon ja purjehtia lauantain 14.8. medal racessa, Tenkanen kertoo.

Tenkanen yhtyy Multalan mielipiteeseen tiukasta taistosta: – Uskoisin, että britit ovat jälleen kovia Weymouthissa, mutta hyviä Radial-purjehtijoita on mukana noin kahdestakymmenestä maasta, joten kilpailu kärkisijoista tulee jälleen olemaan tiukkaa. Olosuhteiltaan Weymouth on hieno purjehduspaikka, joten hyvillä mielillä lähden jälleen kilpailemaan, Tuula Tenkanen sanoo.

RS:X-lautailija Tuuli Petäjä on myös harjoitellut paikan päällä.

– Tykkään kisapaikasta ja erityisesti sen kovista tuulista. Toivottavasti ensi viikolla meno on yhtä vauhdikasta kuin tämän päivän treeneissä. Sparraajana treeneissäni on heinäkuusta syyskuun alun MM-kisoihin asti viime vuoden Sail for Gold -regatan voittoa puolustava espanjalainen Blanca Manchon. Blanca on yksi ennakkosuosikeista tänäkin vuonna. Itse lähden parantamaan viime vuoden 13. sijaa, Petäjä kertoi torstaina.

Kisat alkavat karsinnoilla maanantaina 9. elokuuta. Viimeiset lähdöt on tarkoitus purjehtia lauantaina 14. elokuuta.

Lisätietoja

Piirros: Skandia Sail for Gold
Lähde: Purjehtijaliiton tiedotus

 

 

Lue myös nämä

X