Tilaa
Uutiset

Weymouth World Cup: Suomalaisilla vaikea päivä

11.08.2010

KirjoittajaKiti Westerback

Teemu Rantanen

Weymouthissa kisattiin keskiviikkona varsin keveissä tuulissa. Suomalaisille päivä oli vaikea.

470-luokassa Lindgrenin veljeksiä kohtasi tiistaina epäonni, kun heidän mastonsa katkesi. Keskiviikon kahdessa lähdössä he onnistuivat kuitenkin ottamaan varamaston kanssa sijat 7 ja 13. Yhteispisteissä kaksikko on nyt 16:s. Tyttöjen puolella Nina Tammisto/Annina Takala ovat 42:s

Laser Radialissa saatiin pitkän odottelun jälkeen ajettua vain yksi lähtö. Sari Multalalle lähtö ei tuonut onnistumista. Sija 39 tältä päivältä pudotti Multalan kokonaistilanteessa 11:nneksi. Hyvillä suorituksilla jatkossa Multalan mahdollisuudet kärkipaikoille kuitenkin säilyvät. Tuula Tenkanen on 32:s ja Lynn Bäckström 70:s.

Laser Standardissa Fredrik Westman on 57:s, Pierre Collura 63:s, Teemu Rantanen (kuvassa) 112:s ja Mattias Lindfors 133:s.

Tuuli Petäjä on RS:X-purjelaudoissa nyt 11:s. Keskiviikko toi Petäjälle lähtösijoitukset 15 ja 19.- Tänään oli vaikea päivä. Ensimmäisessä purjehduksessa olin vielä toisella ylämerkillä viidentenä mutta myötätuuliosuudella tuli ongelmia. Tuuli lopahti ja 10 tytön ryhmä meni ohitseni. Toisessa lähdössä tuulta oli enää 2-4 m/s. Kehnon startin jälkeen pääsin vielä kohtalaisesti kisaan mukaan. Päivän sijoitukset 15, 19 ja yhteistuloksissa olen ihan kivasti iskuetäisyydellä medal racea ajatellen, Petäjä kertoo.

Finn-jollissa purjehdittiin kolme lähtöä. Tapio Nirkko jatkaa kokonaiskisassa 17:ntenä. Purjehtija itse ei ollut täysin tyytyväinen päiväänsä.

– En saanut koko päivänä juonesta kiinni ja taktiikka tökki. Ei voi kun olla pettynyt. Loppulähdöistä hakemaan positiivisia fiiliksiä! Nirkko sanoo.

Silja Lehtisen Match race -tiimin tie jatkokierroksille nousi tänään pystyyn.

– Tänään oli kova päivä. Hävittiin kaikki kolme lähtöä noin veneenmitalla. Jäätiin niukasti joko startissa tai kryssillä. Pysyttiin lähellä ja saatiin tasaisesti kiinni, mutta ei päästy ohi. Harmittaa, kun jatkomahdollisuudet jäivät tähän. Mutta ollaan opittu taas paljon, joten kohti uusia haasteita, Lehtinen summaa.

Torstaina kilpailuja jatketaan karsintojen tulosten mukaan jaetuissa ryhmissä eli kulta-, hopea- ja pronssifleeteissä.

Lisätietoja

Kuva: OnEdition
Lähde: Purjehtijaliiton tiedotus

 

 

Lue myös nämä

X