Tilaa
Uutiset

Weymouth World Cup: Petäjä onnistui, Multalalle kaksi lähtövoittoa

11.08.2010

KirjoittajaKiti Westerback

Tuuli Petäjä

Tulevia olympiavesiä Weymouthissa huuhtoi tiistaina sade ja iltaa kohti nopeasti voimistunut tuuli. Lähes poikkeuksetta kaikissa luokissa tiistai tiesi pitkiäkin odotteluaikoja. Suomalaisten osalta nähtiin kuitenkin jälleen hyviä suorituksia.

Laser Radial-luokassa Sari Multala kohensi asemiaan voittamalla päivän molemmat lähtönsä. Hän on nyt kokonaistilanteessa 9:s.

– Tänään oli pitkä päivä, olimme vesillä kahdeksan tuntia. Saimme kaksi lähtöä purjehdittua ja voitin ne molemmat, joten olen tyytyväinen. Tänään taktiset valinnat onnistuivat paremmin ja hyvän alun jälkeen nousin johtoon myötätuuliosuuksilla, Multala summaa.

RS:X-purjelaudoissa Tuuli Petäjä jatkoi maanantaina alkaneita onnistumisiaan. Päivän ensimmäinen lähtö päättyi 10:ntenä, toinen uran parhaaseen maailmancup-lähtösijoitukseen:

– Ennen toista starttia tuuli voimistui rajusti. Sain purjeen trimmattua hyvin haastaviin olosuhteisiin, ja kun startin ajoituskin osui nappiin, pääsin irtoamaan pääjoukosta jo heti lähtölinjalla. Olin ylämerkillä ykkösenä! Seuraavat kierrokset kamppailin kärkisijoista Kiinan, Ranskan ja Kanadan edustajan kanssa, ja olin lopulta maalissa kakkosena. Se on urani toistaiseksi paras yksittäinen maailmancup-lähtösijoitus, Tuuli Petäjä kertoo.

Yhteispisteissä Petäjä on tällä hetkellä 9:s.

Myös 470-kaksikko Joonas ja Niklas Lindgren jatkoivat ensimmäisen päivän tapaan vahvoilla suorituksilla. Neljän startin jälkeen veljekset ovat 13:s.

Finn-jollassa Tapio Nirkko nousi 17:nneksi.

Naisten Match racessa Silja Lehtinen, Silja Kanerva ja Maria Klemetz joutuivat kohtaamaan ensimmäiset tappionsa, kun sekä Ranskan Claire Leroy että Australian Nicky Souter olivat vahvempia. Ruotsalaisen Anna Kjellbergin tiimi sen sijaan taipui Lehtisen vauhdissa.

– Leroylta saatiin penalty ennen starttia ja jäätiin startissa jälkeen, lenssillä otettiin aaltoja paremmin ja saatiin kiinni, muttei päästy ohi. Souteria johdettiin eka kierros, mutta alamerkin jälkeen he pääsivät ohi, Lehtinen kertaa karanneita voittoja.

Lehtisen tiimin suoritukset toivatkin karsintaryhmä B:n kolmannen sijan ennen Leroyta ja Souteria

Keskiviikkona jatketaan karsinnoilla kaikissa luokissa. Viimeiset lähdöt on tarkoitus purjehtia lauantaina 14. elokuuta.

Lisätietoja

Kuva: OnEdition
Lähde: Purjehtijaliiton tiedotus

 

 

Lue myös nämä

X