Tilaa
Uutiset

Weymouth World Cup: Nirkolle lähtövoitto, Multala viides

12.08.2010

KirjoittajaKiti Westerback

 Nirkko Tapio

Weymouthissa on viikon alkupäivinä jouduttu lähes poikkeuksetta lykkäämään lähtöjä ja jännittämään tuulen voimakkuutta. Torstaina purjehdukset saatiin kuitenkin vietyä läpi ajallaan.

Laser Radialissa Sari Multala palasi jälleen omalle tasolleen ja lopetti päivänsä lähtövoittoon.

– Tänään oli vihdoin normaalipituinen päivä ja kisattiin kaksi lähtöä ajallaan. Tuuli oli erittäin vaihteleva ja puuskittainen. Onnistuin tänään hyvin taktisissa valinnoissa ja purjehdin neljänneksi ja ykköseksi. Eilisen epäonnistumisen jälkeen onnistumiset tulivat hyvään saumaan ja asetelmat paranivat huomattavasti, Multala kertoo.

Multala on nyt kokonaistilanteessa viidentenä 10 pistettä kärkeä jäljessä. Tuula Tenkanen on 26:s.

Finn-jollissa Tapio Nirkko paransi otteitaan finaalien myötä. Yhteispisteissä hän on nyt 15:s. Nirkko aloittikin päivänsä komealla lähtövoitolla.

– Ekan startin ekalla vastatuuliosuudella sain reittivalinnan natsaamaan kohdilleen ja ylämerkillä johtoni oli melko reipas. Oli helppo työ pitää johto loppulähtö. Toisessa olin taas kärkikahinoissa, mutta tein ison virheen menemällä vasemmalle toisella vastatuuliosuudella ja tipuin 10 sijaa. Paljon positiivista vaikka päivä olikin näin kaksijakoinen, Nirkko sanoo.

470-luokassa Joonas ja Niklas Lindgren jatkoivat tasaisen varmoja suorituksiaan. Päivän lähtösijoituksilla 8 ja 14 kaksikko nousi 13:nneksi.

RS:X-laudoissa Tuuli Petäjä on nyt yhteispisteissä samoin 13:s.

– Tänään ajettiin todella vaihtelevassa, mutta välillä aika kovassakin maatuulessa. Sijoitukset vaihtuivat päivän mittaan tiheään. Olen erittäin tyytyväinen toiseen kisaan, jossa startti meni nappiin, vauhti oli hyvä ja taktiikka toimi. Ainoastaan viimeisellä myötätuuliosuudella yksi käännös meni sen verran pitkäksi että juuri ohittamani 3 tyttöä pääsi kuittaamaan takaisin. Kokonaistilanteessa 10. sijaan on nyt 6 pistettä eli huomenna on vielä paljon pelissä, Petäjä kertoo.

Perjantaina jatketaan finaalilähtöjä. Lauantaina ovat edessä kaikissa luokissa Match racea lukuun ottamatta kymmenen parhaan purjehtijan medal race -purjehdukset, joissa ratkaistaan kisan terävimmän kärjen loppusijoitukset.

Lisätietoja

Kuva: OnEdition
Lähde: Purjehtijaliiton tiedotus

 

 

Lue myös nämä

X