Tilaa
Uutiset

Weymouth World Cup: Multala toinen

14.08.2010

KirjoittajaKiti Westerback

Sari Multala

Lontoon 2012 olympialaisten purjehdusareena Weymouth isännöi kauden viimeistä ISAF World Cup -tapahtumaa. Lauantaina purjehdittiin viimeiset purjehdukset kymmenen parhaan kesken. Suomalaisista mukana olivat 470-luokassa Joonas ja Niklas Lindgren sekä Laser Radial-luokassa Sari Multala.

Multala purjehti medal race -purjehduksessa toiseksi. Se nosti Multalan myös kokonaistuloksissa toiseksi. Voittoon purjehti Multalan treenikaveri ja MM-kakkonen Marit Bouwmeester.

– Lähtökohta oli todella herkullinen Sarille, takana ei uhkaa ja edessä saalis lähietäisyydellä. Sari purjehti vapautuneesti omaa purjehdustaan ja pääsi jo ensimmäisellä merkillä irti ranskalaisista kilpakumppaneistaan, joiden tuli toisaalta voittaa Sari pitääkseen asemansa. Purjehtijaliiton valmennuspäällikkö Esko Rechardt kuvailee tiukkaa viimeistä kisaa.

Ratkaisu tapahtui toisella luovilla, kun Multalan molemmat uhkaajat lähtivät omille teilleen radan vasemmalle puoliskolle jättäen Multalan ja kisaa johtaneen tanskalaisen Alberte Holm Lindbergin vartioimatta. Viimeisellä avotuuliosuudella käytiin ankaraa kamppailua ja maaliviivalla Multala oli kahden veneenmitan erolla toinen. Regatan voittaja Bouwmeester jäi vain kolmen pisteen päähän.

Heinäkuussa maailmanmestaruutensa uusinut Multala ilmoittaa uransa jatkosta syksyllä. Nyt hän siirtyy viettämään hyvin ansaittua kesälomaa.

470-luokassa Joonas ja Niklas Lindgren olivat tänään kymmenensiä. Veljesten kisoista ei puuttunut dramatiikkaa. He purjehtivat keskiviikosta eteenpäin varamastolla alkuperäisen katkettua tiistain kisassa.

– Kaiken kaikkiaan onnistunut sija menetetystä mastosta huolimatta! Medal raceen osallistuminen oli tärkeä etappi, ja manöövereissä heijastui paljon parantamisen varaa. Sen sijaan perustaktiikka ja vauhti on kunnossa, joten tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, Joonas Lindgren tiivistää kisojen kulun.

Rechardt oli erittäin tyytyväinen Lindgrenien suoritukseen.
– Kokonaisuutena miehistön suoritus regatassa oli hyppäys uudelle tasolle, hän sanoo.

Miesten 470-luokan kisan voitti ranskalaiskaksikko Pierre Leboucher – Vincent Garos.

Lisätietoja

Kuva: OnEdition
Lähde: Purjehtijaliiton tiedotus

 

Lue myös nämä

X