Tilaa
Uutiset

Weymouth World Cup: Lehtisen tiimillä ja Lindgrenin veljeksillä lupaava alku

10.08.2010

KirjoittajaKiti Westerback

Tammisto/Takala

ISAF World Cup -kiertueen päätösregatta on alkanut Englannin Weymouthissa, joka tulee vielä vuonna 2012 kovin tutuksi Lontoon olympialaisten purjehdusvesinä.

Ensimmäisenä kisapäivänä muutamia lähtöjä jouduttiin lykkäämään, mutta pääosin saatiin purjehtia melko tasaisessa 4-7 m/s lounaistuulessa.

Silja Lehtisen match race -tiimi lukeutuu päivän onnistujiin. Silja Lehtisen, Silja Kanervan ja Maria Klemetzin muodostama kolmikko purjehti tänään karsintaryhmässään neljä lähtöään. Kovimmat haastajat tulevat kuitenkin vastaan vasta tiistaisat lähtien.

– Paransimme tasaisesti päivän aikana. Huomenna ovat sitten vastassa kolme kovaa: ruotsalainen Kjellberg, australialainen Souter ja ranskalainen Leroy, Lehtinen kertoo.

Laser Radialissa purjehdittiin kaksi lähtöä. Sari Multalan purjehdukset eivät menneet aivan nappiin. Ensimmäisessä lähdössä hän tosin oli 10:s. Tuula Tenkanen purjehti puolestaan samassa lähdössä 12:nneksi.

– Tänään oli vaikea päivä, reitinvalinnat eivät onnistuneet lainkaan. Ensimmäisessä lähdössä onnistuin myötätuuliosuuksilla vähän nousemaan, mutta toisessa lähdössä olin niilläkin hiukan väärässä paikassa. Huomenna on onneksi uusi päivä ja uusi mahdollisuus purjehtia hyvin, Multala kertoo.

Laser Standardin puolella parhaat suomalaiset olivat ensimmäisen päivän osalta Fredrik Westman, joka on kahden lähdön jälkeen 16:s ja Pierre Collura 26:s.

Finn-jollassa Tapio Nirkko oli päivän kahdessa lähdössä 17:s ja 26:s. Yhteispisteissä hän on 22:s. Mikään osa-alue ei lähtenyt toimimaan täydellisesti, mutta Nirkko luottaa, että palaset saadaan vielä kohdalleen.

– Tästä ei voi kuin parantaa, Nirkko toteaa.

470-luokassa veljekset Joonas ja Niklas Lindgren aloittivat urakkansa hyvällä suorituksella. Ensimmäisessä lähdössä he olivat 7:s ja kahden lähdön jälkeen samoin 7:s.

– Pojat ovat parantaneet selvästi otteitaan viime kaudesta ja nyt alkaa varmuutta ja suoritustasoa löytyä varsinkin keskituulessa, Suomen Purjehtijaliiton valmennuspäällikkö Esko Rechardt kommentoi.

– Tämä kisa on tärkeä tapahtuma 2012 Olympiaregattaa silmälläpitäen tiedonkeruun kannalta – itse olympialaiset purjehditaan samaan aikaan elokuussa ja olosuhteet vaihtelevat kuukaudesta riippuen, Rechardt arvioi kisan statusta.

Naisten sarjassa 470-kaksikko Nina Tammisto/Annina Takala (kuvassa) ovat kahden lähdön jälkeen 40:s. RS:X-laudoissa Tuuli Petäjä avasi kisansa 11:ntenä.

Kisat jatkuvat tiistaina kaikissa luokissa karsintasarjan lähdöillä. Viimeinen kisapäivä on lauantaina 14.8.

Kuva: OnEdition
Lähde: Purjehtijaliiton tiedotus

 

Lue myös nämä

X