Tilaa
Uutiset

West Coast Sailing Team mestarien mestariksi

04.10.2011

KirjoittajaKiti Westerback

Timo Kari 

Vain eri veneluokkien hallitsevien Suomen mestariden kesken käydyn Champion of Champions -kisan voiton vei Match Racen SM-miehistö.

Kilpailu purjehdittiin Koivusaaren edustajalla NJK:n matchrace centerin identtisillä J-80 veneillä nelihenkisin miehistöin.

Veneluokat, joita purjehditaan yksin, kaksin tai kolmisin, saivat täydentää miehistönsä nelihenkiseksi, kunhan kaikki miehistön jäsenet olivat osallistuneet kyseisen luokan SM-kisaan.

Tämänvuotiseen kutsuun vastasivat myönteisesti 10 luokan Suomen mestarit, joista kuitenkin yhden piti peruuttaa saapumisensa viime hetkellä sairastumisen vuoksi.

Kisaan osallistuivat mestarit seuraavista luokista: H-vene, Hai, E-jolla, Star, Match race, Vikla, 6mR, 606 ja 2.4mR. Mukana oli siis edustajia sekä jolla- että köliveneluokista.

Osalle purjehtijoista J-80 oli veneenä uusi tuttavuus ja osalle myös spinaakkeripurjehdus asetti haasteita alkusarjan ensimmäisissä lähdöissä, mutta miehistöjen nopeasta oppimiskäyrästä ja lähtö lähdön jälkeen parantuneesta veneenkäsittelystä saattoi päätellä, että mestarit olivat asialla.

Lauantain pohjoistuuli oli varsin oikukas ja sekä suunnaltaan että voimakkuudeltaan vaihtelevat puuskat edellyttivät herkeämätöntä tarkkuutta reittivalinnoissa.

Kilpailuja tuomitsivat vesillä erotuomarit, joten protestikäsittelyjä ei tarvittu.

Suoraan finaaliin pääsivät edustajat luokista Match race, 6mR ja 606. Semifinaaleista finaaleihin purjehtivat edustajat luokista Hai, H-vene ja 2.4mR.

Timo Kari

Voittajaksi voittajien joukosta purjehti Match race -luokan edustaja West Coast Sailing Team, kipparina Antti Luhta (kuvassa toinen vas.) ja miehistönä (vasemmalta) Arthur Hallberg, Janne Järvinen ja Johan Neovius. He saivat vuodeksi haltuunsa paitsi komean ja ansaitun tittelin, myös 99 vuotta vanhan hopeisen NJK:n kiertopalkinnon.

Tulokset

1. Antti Luhta, Match race. Miehistönä Johan Neovius, Arthur Hallberg, Janne Järvinen.
2. Jyrki Lindström, H-vene. Miehistönä Pekka Honkavaara, Rasmus Lindström, Jari Saarinen.
3. Mathias Dahlman, 606. Miehistönä Måns Lundberg, Markus Rönnberg, Daniela Rönnberg.
4. Henrik Tenström, 6mR. Miehistönä Johnny Winqvist, Markus Mannström, Nappe Molander.
5. Roni Saksi, Hai-vene. Miehistönä Pauli Poutanen, Jukka Ahokas, Karo Kymäläinen.
6. Rikard Bjurström, 2.4 mR. Miehistönä Harri Halm, Petteri Grönroos, Tomi Huovinen.
7. Jukka Partinen, Vikla. Miehistönä Mikko Määttä, Jukka Kotisalo, Tommi Isotalo.
8. Heikki Pulsa, Team Leevene, Star. Miehistönä Joni Kaunisto, Joni Leeve, Asko Salminen.
9. Miikka Nikkilä, E-jolla. Miehistönä Leo Tykkyläinen, Erik Lindahl, Aleksi Kallio.

Lisätietoja

Lähde: NJK:n tiedotus
Kuvat: Timo Kari

Lue myös nämä

X