Tilaa
Uutiset

WB Round The Buoys: Audi X Sail Racing Team voitti luokkansa

05.06.2012

KirjoittajaKiti Westerback

 Audi X Sail Racing Team

Suomen ORCi-ranking kilpailusarjaan kuuluva WB Round the Buoys purjehdittiin erittäin vaihtelevissa olosuhteissa Ytterskärin rata-alueella viime sunnuntaina.

Tuuliolot olivat erityisen haastavat. Tuuli vaihteli päivän aikana välillä 1-10 m/s ja aiheutti siten paljon päänvaivaa niin kilpailun järjestäjille kuin kilpailijoille.

Parhaiten suurimman kilpailuluokan veneistä oikukkaaseen tuuleen reagoi Audi X Sail Racing Teamin X-35-vene Ultra. Sijoitukset 3, 1 ja 1 varmistivat luokan voiton Ultran miehistölle.

– Ensimmäinen lähtö kovassa tuulessa jätti hieman parantamisen varaa, mutta kevyemmässä tuulessa kaikki toimi erinomaisesti, Ultran kippari Samuli Leisti tiivisti kisapäivän tunnelmia.

– Pitää tietysti muistaa, että kovemmassa tuulessa isommat veneet ovat X-35:ttä nopeampia. Kolmas sija kovassa tuulessa kuitenkin kertoo siitä, että taktiikkamme toimi loistavasti myös suurempia veneitä vastaan.

ORC2:n voitti Jani LehdenQuattro ja ORC3:n Nils Rostedtin Xelina.

Uusi kalusto haasteellinen

Audi X Sail Racing Team osallistui kilpailuun myös XP38 Audi connect -veneellä. Tiimin toinen miehistö sijoittui kilpailussa viidenneksi. Kilpailulla haettiin tuntumaa Helsingissä 6.-8.8. järjestettäviin ORCi MM-kilpailuihin.

– Täysin uusi vene ja erityisen vaihteleva keli toivat haastetta kokeneellekin miehistölle. Saimme veneen ja purjeet mitattua vain muutama päivän ennen kilpailuja, joten vauhtimme ei vielä ole ihan kohdillaan. Sunnuntain kelissä tulokseen vaikutti enemmänkin positio ja tuulen kääntymisen johdosta saatu hyöty. Valitettavan monta kertaa emme pystyneet näitä hyödyntämään. Lähdimme uudella kalustolla tekemään liian konservatiivista työtä, mikä tällä kertaa kostautui, veneen kippari Teemu Kekkonen kertoi.

Lisätietoja

Lähde ja kuva: Audi X Sail Racing Teamin tiedotus

 

Lue myös nämä

X