Tilaa
Uutiset

Volvo Pentan pakoputki voi upottaa veneen

02.04.2013

KirjoittajaSatu Björn

VolvoPenta

Volvo Penta on lähettänyt osalle asiakkaistaan varoituksen ja kutsun tuoda moottorinsa tarkastukseen ja pakoputken vaihtoon. Syynä on osassa moottoreista havaittu korroosio-ongelma, joka on aiheuttanut ainakin Norjassa yhden veneen uppoamisen. Vene upposi ajossa avomerellä.

Pakoputken ruostumisongelmia on havaittu vuodesta 2007 alkaen valmistetuissa Volvo Pentan D4- ja D6-moottoreissa. Vika on todettu määrätyissä moottorisarjoissa, ei kaikissa D4- ja D6-moottoreissa. Pakoputket ovat voineet ruostua niin pahasti, että ne alkavat vuotaa ja vene täyttyy vedellä. Vuoto voi olla niin paha, että veneen pumput eivät ehdi pumpata vettä ulos riittävällä nopeudella.

Volvo Pentojen maahantuoja Volvo Penta Ab:n Suomen toimisto myöntää onnettomuusriskin ja on jo tammikuussa kutsunut tietämänsä moottorit huoltoon ja pakoputken vaihtoon. Volvo Penta lupaa korjata vian omaan lukuunsa asiakasta laskuttamatta.

Kaikkia omistajia on kuitenkin vaikeaa tavoittaa esimerkiksi omistajanvaihdosten takia. D4- ja D6-moottoreiden omistajien kannattaa ottaa yhteyttä ennen kauden alkua valmistajan edustajaan. Esimerkiksi suomalainen Alandia Vakuutus on saanut tietoonsa korroosiotapauksista myös Suomessa. 

Teksti: Vesa Leppä

Lue myös nämä

X