Tilaa
Uutiset

Viklaluokan EM-kisat kuun lopulla Yyterin rannoilla

Viklaluokan avoimet Euroopan mestaruuskilpailut käynnistyvät Porissa Yyterin rannoilla maanantaina 20. elokuuta.

07.08.2018

KirjoittajaJukka Hiiro

Viklaluokan avoimet Euroopan mestaruuskilpailut käynnistyvät Porissa maanantaina 20. elokuuta. Kisojen järjestäjänä toimii BSF-Segelföreningen i Björneborg yhdessä Suomen Viklaliiton kanssa.

Kisapaikka on poikkeuksellinen, sillä kilpailukeskus sijaitsee Yyterin hiekkadyyneillä. Tapahtumakeskuksena toimii Yyterin lomakeskus, ja rannalle on keskitetty myös kilpailutoimisto, veneiden säilytys sekä after sail -toiminta.

Myös vesille lähtö ja rantautuminen tapahtuvat kuuluisilta hiekkadyyneiltä käsin.

Kilpailuun odotetaan yli 40 venettä, joista arviolta 20 tulee Suomesta.

Vikla eli kansainvälisesti Snipe on klassinen yksityyppiluokka. Järjestäjien mukaan se on säilyttänyt asemansa Suomen suosituimpana kahden hengen kevytveneluokkana jo vuosikymmeniä. Viklaveneiden pituus on 4,72 metriä ja painoa niillä on 173 kiloa.

Suomen lisäksi luokkaa purjehditaan niin Euroopassa, Etelä- ja Pohjois-Amerikassa sekä Japanissa. Suomalaisista osallistujista menestynein on kahdesti E-jollalla Olympialaisissa purjehtinut Chita Wahlroos (os. Smedberg). Koko kisojen ennakkosuosikkeina pidetään espanjalaisia, joiden joukossa on myös Lontoon Olympialaisten Match Racing -kultamitalisti Angela Pumariega.

EM-kilpailut päättyvät lauantaina 25. elokuuta.

Lisätietoja kilpailusta löydät täältä.

Lue myös nämä

X