Tilaa
Arvostelut

Viking Sallyn veriteko

16.11.2023

Kirjoittajalauri kaira

Suurin osa suomalaisista muistaa M/S Estonian tragedian syyskuulta 1994, mutta jo ennen uppoamistaan aluksella oli synkkä maine. Matkustaja-autolautan purjehtiessa vielä Viking Linen lipun alla Turun ja Tukholman välillä sen kansilla tehtiin kaksi erillistä henkirikosta lyhyen ajan kuluessa vuosina 1986 ja 1987.

Ensimmäisestä tapauksesta langetettiin tuomio murhasta pian tapauksen jälkeen. Toinen tapaus, jossa tuntemattomaksi jäänyt henkilö surmasi nuoren saksalaisen miehen ja vahingoitti vakavasti saman ikäistä naista, on jäänyt niin kutsutusti kylmäksi. Veritekoon ei ole vielä saatu lopullista selvyyttä, vaikka vahva epäily syyllisestä on tuotu viranomaisten taholta esiin.

Teoksessaan Viking Sallyn veriteko rikostoimittaja ja tosirikoskirjailija Tuomas Rimpiläinen syventyy viimeksi mainittuun tapaukseen, joka sai aikanaan suurta mediahuomiota, mutta jäi vuosien mittaan unhoon suurelta yleisöltä. Vasta rikossyytteen nostamana vuonna 2020 murheellinen tapaus nousi lehtien palstoille ja yleiseen tietoisuuteen uudelleen.

Rimpiläisen teksti on erinomaista ja sitä on helppo lukea. Teoksen lukee hetkessä siitä huolimatta, että kertomus Sally Albatrossin synkästä menneisyydestä venyy yli 500 sivun mittaiseksi.
Laadukkaan tosirikoskirjallisuuden ominaisuuteen kuuluu, että jokainen yksityiskohta tuodaan esiin ja nootitetaan, jotta lukija voi muodostaa oman näkemyksensä tapahtuneesta.

Tekijä Tuomas Rimpiläinen
Kustantaja Tammi
Hinta 32,95 €

suomalainen.com

Lue myös nämä

X