Victorinox on synonyymi linkkuveitsille. Sveitsin armeijan ikonisen, punaisen linkkuveitsen tuntevat kaikki. Maineesta on paljolti kiittäminen ihmemies MacGyveria, jonka käsissä Victorinoxin linkkuveitsi tuli tutuksi ympäri maailman. Mies ja linkkuveitsi -yhdistelmä oli lähes epäreilu rosvoja kohtaan.
Victorinoxin tarina alkoi vuonna 1884, kun Karl Elsener perusti veitsipajan Sveitsin Ibachiin. Aluksi pajassa valmistettiin keittiöön ja lihanjalostukseen tarkoitettuja veitsiä, mutta jo vuonna 1891 Elsener valmisti ensimmäisen erän linkkuveitsiä Sveitsin armeijalle. Vuonna 1909 Elsener nimesi pajan edesmenneen äitinsä Victorian mukaan, joka oli tukenut häntä uskaliaassa hankkeessa. Ruostumattoman teräksen (Inox) keksiminen mullisti veitsien valmistuksen ja vuonna 1921 tehdas nimettiin uudelleen: Victoria + Inox = Victorinox.
Yhden Sveitsin armeijan taskuveitsen hiilijalanjälki on sama kuin aamiaisella nautitun paahtoleivän
Jokainen Victorinoxin veitsi valmistetaan edelleen Sveitsissä, tehtaalla, jossa ei synnlainkaan metallijätettä ja jonka tarvitsema sähkö tuotetaan vesi- ja aurinkovoimalla. Tuotannosta syntyvä hukkalämpö ja terien valmistuksessa syntyvä ylijäämäteräs otetaan talteen ja uudelleen hyötykäyttöön. Yhden Sveitsin armeijan taskuveitsen hiilijalanjälki on sama kuin aamiaisella nautitun paahtoleivän. Victorinox on neljännen sukupolven johtama perheyhtiö, joka sitoutuu vahvasti työntekijöidensä ja ympäristön hyvinvointiin. Monet ovat tehtaalla töissä toisessa tai kolmannessa polvessa ja työvoiman vaihtuvuus on vain 2 %. Victorinox on suurin yksittäinen työnantaja Ibachissa.
Huippulaadukas teräs on Victorinoxin tuotteiden laadun tae: veitsissä käytetty teräslaatu on suunniteltu pitämään teränsä pitkään ja kestämään toistuvaa teroitusta. Victorinox antaa tuotteilleen elinikäisen takuun materiaali- ja valmistusvirheiden varalta. Linkkuveitsien huollosta vastaa Suomessa Victorinoxin maahantuoja Mastermark Brands Oy. Jopa vuosikymmeniä vanhat työkalut saadaan pääsääntöisesti huollettua.