Vesijettien SM: Marjak, Laitinen ja HC Helmets kärkeen

19.07.2011

KirjoittajaKiti Westerback

Tuija Soikkeli

Vesijetteilyn SM- ja Cup-sarjojen ensimmäiset osakilpailut ajettiin viikonloppuna Mäntässä.

Kahden osakilpailun jälkeen SM-kärkipaikkoja pitävät Pancho Marjak (SM Runabout Stock) ja Timo Laitinen (kuvassa, SM Ski Open). SM Endurancen ensimmäisen osakilpailun voitti HC Helmets.

Vesijetteilyn SM- ja Cup-luokkien ensimmäiset osakilpailut ajettiin Mäntän Myllyrannassa.

Lauantaina ajettiin ratasarjojen ja Endurancen eli kestävyysajon ensimmäiset osakilpailut ja sunnuntaina ratasarjojen toinen osakilpailu.

Suomen mestaruuksista ajetaan kaudella 2011 kuudessa osakilpailussa seisottavien Ski 800 Open -luokan ja istuttavien Runabout Stock -luokan ratasarjoissa sekä kolme osakilpailua käsittävässä Runabout Endurance -kestävyysajossa.

SM Ski 800 Open

Seisottavien SM-sarjan, Ski Openin kärjessä on helsinkiläinen Timo Laitinen Hydrospace S4:lla. Hän otti otti molemmat erävoitot niin lauantaina kuin sunnuntainakin.

Kakkostilasta tiukkaa taistelua kävivät keuruulainen Kristina Peltola Hydrospace S4:lla ja virolainen Elina Kaarneem Kawasaki SX-R 800:lla. Naiskaksikko päätyi tasapisteisiin molempina päivinä, mutta Peltola kuittasi osakilpailuvoitot voittamalla Kaarnemin molempien päivien toisissa erissä. Peltola ja Kaarneem ovat tasapisteissä sarjassa sijoilla 2 ja 3.

SM Runabout Stock

Istuttavien SM Runabout Stockin viikonlopun kärkitaistelu käytiin helsinkiläisen Pancho Marjakin ja lohjalaisen Kaj Caloniuksen välillä.

Lauantain osakilpailussa ensimmäisen erän voitti Calonius, Marjak ajoi kolmanneksi. Marjak voitti Yamaha FZR:llä lauantain kakkoserän ja Calonius Kawasaki Ultra 300:lla sijoittui kolmanneksi. Toiseksi ajoi lohjalainen Jari Erola. Sunnuntain kilpailussa Calonius voitti jälleen ensimmäisen erän Marjakin sijoittuessa toiseksi, mutta Marjak kuittasi osakilpailuvoiton jättäen toisessa erässä Caloniuksen taakseen kakkoseksi. Sunnuntaina kolmanneksi ajoi vantaalainen Santra Suominen.

SM Runabout Endurance

SM-Endurancen 1,5 h kestävyysajon ensimmäisen osakilpailuvoiton otti Yamaha FZR:llä tiimi HC Helmets, jossa ajoivat Santra Suominen, Dan Torckell ja Kim Torckell. Voittajatiimi ehti ajaa 1,5 h aikana 80 ratakierrosta. Toiseksi sijoittui Yamaha FZR:llä porvoolainen She Hyvä Racing kuljettajinaan Tomi Rantatalo ja Tony Andersson (78 kierrosta) ja kolmanneksi Yamaha FX 160:lla Cool Racing Team kuljettajanaan yksin urakoinut vantaalainen Petri Honkonen (74 kierrosta).

Cup Runabout N/A 1300 Stock

Cup-luokissa ratkottiin ensimmäiset osakilpailupisteet istuttavien Runabout N/A 1300 Stock ja Runabout Open -luokissa sekä seisten ajettavien Ski 800 Stock ja Ski 800 Lite -luokissa.

Runabout N/A 1300 Stock -luokan lauantain osakilpailun voitti Petri Honkonen Yamaha FX 160:lla. Ensimmäistä vuotta istuttavien luokassa ajava lohjalainen Heikki Johansson Yamaha GP1300R:lla jäi kakkossijalle toisen erän ratalinjavirheen vuoksi. Kolmanneksi lauantaina ajoi virolainen Peedu Kallar Sea-Doo XP:llä. Sunnuntaina Johansson ei virheitä tehnyt ja vei osakilpailuvoiton kahdella erävoitolla jättäen Honkosen kakkos- ja Kallarin kolmostilalle, mikä on myös sarjatilanne kahden ajetun osakilpailun jälkeen.

Cup Runabout Open

Cup Runabout Open oli SM Runabout Stockin tapaan kahden kauppa: Pancho Marjak voitti lauantain kisan kahdella erävoitolla jättäen Kaj Caloniuksen toiseksi. Sunnuntain osakilpailussa Calonius voitti ensimmäisen erän jättäen Marjakin kakkoseksi. Toisessa erässä sijoitukset vaihtuivat ja Marjak kuittasi myös sunnuntain osakilpailuvoiton. Kolmanneksi molemmissa osakilpailuissa ajoi mikkeliläinen Joni Hytönen Yamaha FZR:lla.

Cup Ski 800 Stock

Cup Ski 800 Stock-sarjan kärjessä on vakuuttavasti viikonlopun kaikki erät voittanut, ensimmäistä kauttaan ajava helsinkiläinen Janne Rantanen Hydrospace S4:llä. Lauantaina toiseksi ajoi Elina Kaarneem ja kolmanneksi Kristina Peltola. Sunnuntaina kakkostilalle ajoi kittiläläinen tulevaisuuden lupaus, vasta 14-vuotias Rami Koivuniemi Yamaha Superjetillä. Sarjakärjessä ovat Rantanen, Kaarneem ja Peltola.

Cup Ski 800 Lite

Cup Ski 800 Lite -luokan lauantain molemmat erät voitti Elina Kaarneem jättäen taakseen lohjalaisen Mikko Wikmanin (Yamaha Superjet) ja kuopiolaisen Elmo Makkosen (Yamaha Superjet). Kaarneem voitti myös sunnuntain osakilpailun ensimmäisen erän jättäen sunnuntaina kisaamaan tulleen Rami Koivuniemen toiseksi. Toisessa erässä Koivuniemi otti ykköstilan jättäen Kaarnemin kakkostilalle ja otti näin osakilpailuvoiton. Sarjakärjessä ovat Kaarneem, Wikman ja Koivuniemi.

Seuraavat SM-osakilpailut ajetaan 13.-14.8. ja kauden päättävät osakilpailut syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna. Molemmat kilpailut ajetaan Mäntässä.

Ennen seuraavia SM-kilpailuja ajetaan heinäkuun viimeisenä viikonloppuna avoin Pohjoismaiden mestaruuskilpailu, Nordic Championship, niin ikään Mäntän Myllyrannassa. Nordic Championship on kauden suurin vesijettien kilpailutapahtuma Pohjois-Euroopassa. Kilpailuun on ilmoittautunut jo yli 100 starttaajaa Suomesta, Ruotsista, Norjasta, Virosta ja Venäjältä.