Tilaa
Uutiset

Vesijetteilyn SM-sarja starttaa Mäntässä 16.7.

15.07.2011

KirjoittajaKiti Westerback

Kari Hätälä

Vesijetteilyn SM-sarja starttaa tulevana viikonloppuna Mäntän Myllyrannassa.

Kaudella 2011 ratasarjojen Suomenmestaruudet ratkotaan kuudessa osakilpailussa kahden osakilpailun viikonlopputapahtumina.

Kauden avauskisa ajetaan Mäntän Myllyrannassa tulevana viikonloppuna. Viikonlopun aikana ajetaan ratasarjojen ensimmäinen ja sunnuntaina toinen osakilpailu.

Mäntän Myllyrannan edustalla ajettava ratakisa tarjoaa oivat näkymät myös yleisölle. Lauantaipäivän rataerien jälkeen ajetaan kahden tunnin endurancen eli kestävyysajon kolmen osakilpailun sarjan ensimmäinen kisa.

Kotimaisista kärkikuljettajista kilpailussa titteliään on puolustamassa mm. kauden 2010 kansainvälisesti menestynein kuljettaja Pancho Marjak, joka viime kaudella voitti Runabout Stock -luokassa niin Suomen kuin Pohjoismaiden mestaruussarjan sekä Offshoren SM- ja PM-tittelit. Talven aikana Marjak kävi ajamassa voitokkaasti myös kansainvälisissä kilpailuissa Thaimaassa ja Malesiassa.

Kotimaisten kuljettajien lisäksi mukaan odotetaan kilpailijoita myös ainakin Virosta.

Kilpailut alkavat molempina päivinä klo 12. Tapahtumat kilpailupaikalla alkavat kuitenkin jo klo 10 aikoihin. Kilpailupaikoilla myös varikko on avoin. Kilpailutapahtumiin on vapaa pääsy.

Kaudella 2011 Suomenmestaruuksista ajetaan seisottavien Ski Open -luokassa ja istuttavien Runabout Stock -luokassa sekä Endurancessa. Suomenmestaruuslähtöjen lisäksi ajetaan Cup-luokkina Ski Stock, Ski Lite ja Runabout N/A.

Seuraavat osakilpailut ajetaan 13.-14.8. ja 3-4.9.

Vesijetteilyn kauden 2011 ehdoton huipputapahtuma on Suomessa heinäkuun viimeisenä viikonloppuna ajettava Pohjoismaiden mestaruuskilpailu, Nordic Championship, jonne mukaan on jo ilmoittautunut kilpailijoita suomalaisten lisäksi Virosta, Norjasta ja Ruotsista.

Kauden 2011 kaikki kilpailut ajetaan Mäntän Myllyrannassa.

Lähde: Suomen Jet Sport liiton tiedotus
Kuva: Kari Hätälä

 

Lue myös nämä

X