Tilaa
Uutiset

Vesijetteilyn SM, Mänttä: Mestarit ovat Pancho Marjak, Timo Laitinen ja HC Helmets

09.09.2011

KirjoittajaKiti Westerback

Tuija Soikkeli

Istuttavien jettien SM Runabout Stock -luokassa helsinkiläinen Pancho Marjak lähti viimeisiin SM-osakilpailuihin 13 pisteen johtoasemassa.

Pistetilanteessa toisena olleella lohjalaisella Kaj Caloniuksella oli käytännössä ainoana mahdollisuus ohittaa Marjak pisteissä. Caloniuksen ajettua ainoastaan lauantain ensimmäisen erän oli Marjakilla helpohko tehtävä ajaa luokan voittoon.

Marjak voitti sekä viime lauantain että sunnuntain osakilpailut, Toiseksi molempina päivinä ajoi lohjalainen Henri Vainio. Lauantain kolmas oli Calonius, sunnuntain pronssisijalle ajoi vantaalainen Santra Suominen.

SM Runabout Stock luokan kolmen kärki vuonna 2011 on Pancho Marjak, Yamaha FZR (189 p.), Kaj Calonius, Kawasaki Ultra (138 p.) ja Santra Suominen, Yamaha FZR (97 p.)

Seisottavien SM Ski Open -luokassa helsinkiläinen Timo Laitinen Hydrospace S4:llä oli varmistanut luokkavoittonsa jo ennen viimeisiä osakilpailuja.

Lauantaina Laitinen sijoittui pienen kolaroinnin seurauksena osakilpailussa kolmanneksi ja jätti sunnuntain lähdöt ajamatta.

Lauantain osakilpailun voitti kittiläläinen Rami Koivuniemi ja toinen oli keuruulainen Kristiina Peltola. Sunnuntaina sijat vaihtuivat ja Peltola voitti Koivuniemen sijoittuessa toiseksi. Sunnuntain osakilpailun kolmanneksi ajoi virolainen Elina Kaarneem.

SM Ski Openin palkintosijat 2011: Timo Laitinen, Hydrospace S4 (182 p.), Kristiina Peltola, Hydrospace S4 (172 p.) ja Elina Kaarneem, Kawasaki (74 p.)

2-tuntisen istuttavien kestävyysajon, SM Runabout Endurancen, sarjan päättävä kolmas osakilpailu ajettiin lauantain ratalähtöjen päätteeksi.

Pistejohdossa viimeiseen kilpailuun lähti HC Helmets ja yhden pisteen takaa-ajoasemassa starttasi She Hyvä Racing. Tekniikkaongelmat keskeyttivät She Hyvä Racingin lauantain kilpailun ja viimeisen osakilpailun voittoon ajoi Lohjan Jetsport HC Helmetsin sijoittuessa toiseksi.

SM Runabout Endurancen kolmen kärki kaudella 2011: HC Helmets, Yamaha FZR (kuvassa vasemmalta Kim Torckell, Santra Suominen, Dan Torckell) 46 p, She Hyvä Racing, Yamaha FZR (Tomi Rantatalo, Toni Andersson, Pancho Marjak) 30 p, Cool Racing Team, Yamaha FX Cruiser (Petri Honkonen) 23 p.

Cupit

Istuttavien Cup Runabout Open luokassa voiton otti Pancho Marjak (200 p.), toiseksi sijoittui mikkeliläinen Joni Hytönen Yamaha FZR:llä (109 p.) ja kolmas oli Kaj Calonius 102 p.).

Cup Runabout Stock 1300 N/A luokan voitti lohjalainen Heikki Johansson Yamaha GP1300 R:llä (217 p.), toiseksi ajoi vantaalainen Petri Honkonen (182 p.) ja kolmanneksi virolainen Peedu Kallar Sea-Doolla (96 p.).

Seisottavien Cup Ski Stock -luokan voittoon ajoi helsinkiläinen Janne Rantanen Hydrospace S4:llä (217 p.), toiseksi sijoittui Kristiina Peltola (151 p.) ja kolmanneksi Elina Kaarneem (136 p.).

Cup Ski Liten voittoon ajoi Elina Kaarneem (212 p.), toiseksi sijoittui lohjalainen Mikko Wikman (144 p.) ja kolmanneksi Rami Koivuniemi (136 p.).