Tilaa
Testit

Vertailussa työtelineet – Telakkatyöt turvallisesti

Tukeva työteline helpottaa veneen kunnostusta telakalla taaten turvallisen työnteon. Testasimme edullisen ja kalliin telineen. Veneen kylkien kausihuolto sujui molemmilla mallikkaasti.

07.04.2023

Kirjoittajaarja kangasniemi

KuvaajaArja Kangasniemi, Arto Wegelius ja valmistajat 

  • MagPro alumiininen rakennusteline
  • Tikli Jumbo 178

Kun alkaa käydä läpi työskentely- ja rakennustelineiden valikoimaa, huomaa nopeasti, että niitä löytyy laaja kirjo. On simppeleitä A-tikkaita, tasollisia telineitä tai telinetorneja sekä telineitä, joita voi käyttää tikkaina ja telineenä. Telineiden työskentelykorkeudet vaihtelevat paljon, ja joihinkin telineisiin saa lisävarusteita.

Myös hinta vaihtelee. Kuluttajille suunnattujen, purjeveneelle riittävän korkeiden telineiden hinta alkaa noin 150 eurosta. Ammattilaiskäyttöön sopivat, erittäin tukevat telineet maksavat alimmillaan vajaat 1000 euroa, josta niiden hinta kiipeää useaan tuhanteen euroon. Useiden telineiden maksimikuorma on 150 kilogrammaa, mutta markkinoilta löytyy myös suurempia kantavuuksia.

Telineen tukevuutta ja kestävyyttä pystyy arvioimaan ulkonäön ja tuotteen teknisten tietojen perusteella. Telineiden turvallisuudesta kertovat myös E- tai EN-koodit, jotka ovat kotitalous- ja ammattilaistelineiden eurooppalaisia tuotestandardeja siirreltäville telinetorneille. Eri standardien sisällöstä löytyy lisätietoa verkosta.

Lue kaikki

VENEILYSTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X