Tilaa
Mainos

Venevakuutusta hankkimassa? Katso Alandian vinkit

Oletko hankkimassa vakuutusta uudelle veneellesi tai harkitsetko venevakuutuksen vaihtamista? Kokosimme neljä vinkkiä vakuutuksen valintaan.

09.02.2023

KirjoittajaAlandia

1. VERTAILE VENEVAKUUTUKSIA HUOLELLA

Hinta ei aina kerro kaikkea, vaan olennaisinta on vakuutuksen sisältö. Kun olet saanut tarjouksen venevakuutuksesta, vakuutusyhtiön pitää toimittaa nähtäväksi tiivistelmä vakuutuksesta. Siitä ilmenee muun muassa vakuutuksen ehdot, rajoitukset ja se, mitä vakuutus kattaa. ”Vene voi olla lähes yhtä suuri investointi kuin koti tai mökki. Huolellinen tutustuminen vakuutukseen on tarpeen. Sisältö ratkaisee, vaikka venevakuutuksen hintaa ja omavastuuta olisi äkkiseltään helpoin vertailla”, opastaa Alandian venevakuutuksen johtaja Heikki Karlsson.

2. SELVITÄ VENEESI MARKKINA-ARVO

Venevakuutuksen hintaan vaikuttaa
• vakuutusmäärä eli veneen markkina-arvo, josta vene vakuutetaan
• veneen ja moottorin valmistaja sekä vuosimalli
• tarpeet omille lisäturville.

Suurin vaikutus on veneen markkina-arvolla. Jos veneesi ei ole uusi, ota selvää sen tämänhetkisestä markkina-arvosta. Veneen arvoa kannattaa seurata säännöllisesti esimerkiksi nettivene.com-sivustolta. Päivittämällä vakuutusmäärän voit vaikuttaa vakuutuksen hintaan.

3. MUISTA MYÖS VASTUUVAKUUTUS

Veneen vakuuttamisessa omat tarpeet ovat tietenkin tärkeimpiä. Vastuuvakuutus on kuitenkin asia, josta ei kannata tinkiä. ”Vastuuvakuutus kattaa, jos joutuu vaikka satamassa korvausvelvolliseksi. Ne ovat helposti isoja vahinkoja, vaikka oma vene olisikin pieni”, Heikki Karlsson sanoo. Alandian kaikkiin venevakuutuksiin vastuuvakuutus kuuluu.

4. KUN OLET HANKKINUT VAKUUTUKSEN, TUTUSTU VAKUUTUSKIRJAAN VUOSITTAIN

Kun venevakuutus on hankittu, olisi toivottavaa, ettei siihen tulisi muutoksia vakuutusyhtiön puolelta. Vakuutuksen tulisi olla hinnaltaan ja ehdoiltaan mahdollisimman pysyvä. ”Me Alandialla pyrimme siihen, ettei kovin suuria muutoksia vakuutuksiin jouduttaisi tekemään. Ja jos joudumme, on tavoitteena kommunikoida muutokset selvästi, jotta ne on helppo huomata ja ymmärtää”, Karlsson tähdentää. Mahdolliset muutokset selviävät vuosittain lähetettävästä vakuutuskirjasta.

 

Lue myös nämä

X