Tilaa
Uutiset

Venetehtaissa taas toimintaa

23.04.2009

KirjoittajaVenelehti

Bella, Etap ja Askeladden ovat vähitellen aloittamassa jälleen toimintaansa puolen vuoden hiljaiselon jälkeen.

Bella-Veneiden lomautettu henkilökunta on jälleen palailemassa töihinsä. Kaikki 250 Kuopiossa lomautettua työntekijää palaavat vappuun mennessä sorvin ääreen ja ryhtyvät valmistamaan vielä täksi kesäksi veneitä. Bella-Veneiden toimitusjohtaja Raimo Sonninen lupaa töitä vähintään viideksi viikoksi, joten viimeistään juhannuksena tehtaat suljetaan uudelleen. Mikä on tilanne kesän jälkeen, riippuu kevään myynnistä.

Norjassa Askeladden aloittelee myös toimintaansa uudelleen. Uudet omistajat eivät vielä kerro, milloin tuotanto käynnistyy, mutta aivan poissuljettua ei ole aloittaminen ennen kesälomia. Askeladdenissa jatkaa sekä johtajana että omistajana Henrik J Askvik. Yhtiön pääomistaja on nykyään sijoittaja Mons Tore Lyssand. Sen sijaan ennen konkurssia yhtiöstä osuuden omistanut Brunswick ei enää ole mukana. Askeladden ei myöskään tässä vaiheessa vielä paljasta, aikooko se tehdä jonkin moottorivalmistajan kanssa esiasennussopimuksen.

Belgiassa Dehlerin vanavedessä konkurssiin mennyt Etap on myös löytänyt uudet omistajat, jotka haluavat jatkaa veneen valmistamista. Parhaillaan tuotannon käynnistämistä suunnitellaan ja jälleenmyyjäsuhteita elvytetään.

22.4.2009 AI

Lue myös nämä

X