Tilaa
Uutiset

Venemessut täyttävät taas Helsingin messukeskuksen

10.02.2011

KirjoittajaJarno Jäntti

Markus Varis

Suomen suurin vuosittainen messutapahtuma Helsingin kansainväliset venemessut alkaa perjantaina 11.2.

Venemessuilla on tänä vuonna 340 näytteilleasettajaa, joiden osastot täyttävät messuhallin kaikki kuusi hallia.

Näytteillä on yli 500 venettä. Venemessujen tilasuunnittelu on aloitettu heti edellisten venemessujen loputtua. Tarkkaa suunnittelua vaaditaankin, sillä messuhalli näyttelypaikat ovat loppuunmyytyjä ja suuret veneet täyttävät tilan tehokkaasti.

Messut rakentuvat
vauhdilla

Päivää ennen avajaisia messuhallissa on vilkasta. Suurin osa veneistä on jo paikallaan. Siitä huolimatta hallissa riittää vilinää.

Trukit ajavat tavaroita paikoilleen. Suuret rekat peruuttavat suojamuovilla päällystettyjä veneitä osastoilleen. Siellä täällä haalaripukuiset miehet kantavat banderolleja, rakentavat näyttelylavoja ja puunaavat uuden kiiltäviä veneitä. Ympäri messuhallia kuuluu porakoneen surina ja vasaran pauke.

Vuoden tärkein
tapahtuma

Telva Marine

Telva Marinen venemyyjä Ronald Åhman kiillottaa yrityksensä veneitä osastolla 6c29. Messut ovat Telva Marinelle vuotuinen perinne ja selvästi vuoden tärkein tapahtuma saada tuotteilleen näkyvyyttä.

Yrityksellä on tänä vuonna seitsemän näyttelyvenettä messuilla. Veneet on saatu paikoilleen jo tiistaina. Veneiden kuljetus Lauttasaaren myymälästä on sujunut ongelmitta ja messuvalmistelut ovat hyvällä mallilla.

Avajaisia odotetaan innolla.

Markus Varis

Kuvat: Markus Varis ja Kiti Westerback

 

Lue myös nämä

X