Tilaa
Uutiset

Venemessut täynnä elämyksiä

11.02.2011

KirjoittajaJarno Jäntti ja Kati Laitinen

Marjo Tynkkynen

Bustereiden ja cruisereiden töllistelyn lisäksi messuilla on tarjolla useita virkistäviä elämyksiä. Veneiden välissä voi muun muassa pulahtaa altaaseen, kokeilla taitojaan purjehdussimulaattorissa tai ihailla saaristolaisia käsitöitä.

Altaalla
tapahtuu

Markus Varis

Laitesukellukseen voi tutustua sukelluskoulutusorganisaatio PADIn ohjaajien opastuksella. Sukellella voi Uimarin toimittamassa uima-altaassa osastolla 2b11. PADI järjestää altaassa myös sukellusnäytöksiä.

Lisäksi altaalla järjestetään Meripelastusseuran meripelastusnäytöksiä sekä Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n ohjaamia purjehduskilpailuja kauko-ohjattavilla purjeveneillä.

Katso tarkempi aikataulu: www.venemessut.fi.

Purjehdussimulaattori vaatii
nopeaa reagointia

Markus Varis

Pienet purjehtijanalut voivat kokeilla purjehdusta parimetrisessä Sailinmaker-purjehdussimulaattorissa. Purjehtijalta vaaditaan ketteryyttä ja nopeaa reagointia purjeen muuttaessa nopeasti suuntaansa tuulikoneen puuskissa.

Sähkökäyttöinen Sailinmaker-purjehdussimulaattori on nyt ensivisiitillään Pohjoismaissa. Simulaattori löytyy osastolta 4b10.

Saariston tunnelmaa
käsityöläiskorttelissa

Markus Varis

Kakkoshallin sisääntulokulman ovat vallanneet saariston käsityöläiset. Näytillä on keramiikka-astioita, kala-aiheisia tauluja sekä erilaisia kaula- ja korvakoruja. Vanhojen tynnyrien palat ovat saaneet uuden elämän lintuaiheisina tauluina ja heinälatojen puitteet ovat ikuistuneet taulujen raameiksi.

Yhteistä tuotteille on raaka-aineiden kierrätys, nostalgisuus ja luonnonläheisyys. Käsityöläiskorttelista tarttuu väkisinkin mukaan ehtaa saaristolaistunnelmaa.

Tutustu lentotoimintaan
Kila ry:n osastolla

Markus Varis

Kevytilmailu ry:n osastolla 3b17 on esillä Ikarus C42 -vesitaso. Tutustu kevytilmailun maailmaan ja ilmoittaudu lentolupakirjakurssille.

Käsinveistetyt puuveneet
hurmaavat

Markus Varis

Suomalainen puuveneenveisto-osaaminen esittäytyy Puunveistäjät ry:n osastolla 4a19. Yhdistyksessä on 59 jäsentä. Osastolla on esillä monia upeita perinteisin menetelmin veistettyjä veneitä.

Vauhdin huumaa
purjevenesimulaattorissa

Tunne hurjana pauhaava meri Volvo Ocean Racen purjevenesimulaattorissa. Simulaattorissa koet saman kuin kilpapurjehtijat avomerellä. Kuitenkin ilman pelkoa veden varaan joutumisesta. Osastolla 6g41.

Upeita lasiveneitä
Lasigalleriassa

Markus Varis

Yläkerran Lasigalleriassa on esillä lasitaiteilija Martti Peräluoman valmistamia lasiveneitä. Näillä veneillä et vesille pääse, mutta kauniit käsityöt ovat tutustumisen arvoisia.

Kuvat: Markus Varis ja Marjo Tynkkynen

 

 

 

Lue myös nämä

X