Tilaa
Uutiset

Veneilyvaatteissa yhdistyy käyttömukavuus ja näyttävyys

14.02.2011

KirjoittajaJarno Jäntti

Jarno Jäntti

Venemessujen hallissa 4 on esillä veneilyasuja ja asusteita. Pelle P -vaatemerkin osastolla 4e11 Pihla-Maria Paavilainen esittelee ja myy brändin vaatteita.

Pelle P on ruotsalainen valmistaja, jonka tuotteissa viimeistelty suunnittelu yhdistyy korkeaan laatuun ja toimivuuteen. Merkin takana on maailmankuulu ruotsalainen purjehtija Pelle Petterson, jonka kynästä on lähtöisin satakunta venemallia, mm. suositut Maxi-veneet.

Messuilla Pelle P:llä on esillä veneilyvaatteita kevyestä käytöstä vaativiin tilanteisiin.

Käytännöllisyys
tärkeintä

Paavilainen sanoo, että veneilyvaatteissa tärkeintä on funktionaalisuus. Veneilijän vaatteen täytyy pitää vettä, antaa lämpöä ja hengittää. Unohtamatta liikkumisen helppoutta. Vesille soveltumaton kauneinkaan takki ei läpimäräksi kastuttuaan lämmitä kuin korkeintaan mieltä.

Käytännöllisyys Pelle P:n vaatteissa näkyy muun muassa kangasvalinnoissa ja saumaratkaisuissa. Kalvopäällysteisten veneilyvaatteiden kolminkertainen kangas mahdollistaa vedenpitävyyden ja hengittävyyden. Vaatteiden saumat ovat päällystettyjä, joka takaa saumojen vedenpitävyyden. Kaavoitus on suunniteltu siten, että vaatteet eivät kiristä eivätkä menetä istuvuuttaan nopeimmissakaan liikkeissä.

Käyttömukavuus ei kuitenkaan sulje pois tyylikkyyttä. Paavilaisen mukaan Pelle P ei niinkään seuraa valtamuotia. Toki vaikutteita muotivirtauksista otetaan mallistoa suunnitellessa, mutta tärkeämpää on brändin mukainen, ajaton ilme.

 

Lue myös nämä

X