Tilaa
Uutiset

Veneilytärpit ensi kesälle

15.02.2011

KirjoittajaPiia Simola

Jarmo Vehkakoski

Suomi on täynnä pieniä ja suuria satamia, jotka toivottavat veneilijät tervetulleiksi. Hae lisää vinkkejä Messukeskuksen osastolta 2d11.

Ihastu Uudenkaupungin palkintosatamaan

Piia SimolaLaura Hento, messuesittelijä

Vierassatamamme on valittu kolme kertaa Vuoden vierassatamaksi ja neljä kertaa Veneilyjärjestöjen kunniamaininnan saajaksi. Järjestämme risteilyjä Isokarin toiminnassa olevalle majakalle. Ensi kesänä Isokarin kallioilla voi jammailla Soiva saari -konsertin tahtiin.

Kurota korkealle Sulkavalla

Piia SimolaMaisa Kokki, Sulkavan kunnan toimistosihteeri

Kannattaa veneillä hienolle sisäsaarelle, Linnavuorelle, joka kohoaa pystysuoraan 55 metriä Saimaan vedenpinnan yläpuolella. Kesällä käydään myös Sulkavan Suursoudut, yöuistelu ja kirkkoveneiden MM-kilpailut, jonne kaukaisimmat kilpailijat tulevat Japanista asti.

Rauhoitu Heinävedellä

Piia SimolaLeena Vlasoff, Heinäveden kunnan matkailusihteeri

Meiltä löytyy Wirran Wietävä, Saimaan suosikkisatama. Perheyrityksessä lämpiää maalaissauna aamusta iltaan. Pyykit voi pestä pyykkituvassa ja herkuista nauttia kotikahvilassa. Majatalossa myydään myös oman lammastilan tuotteita. Veneretken voi tehdä Vanamon luostariin.

Hojota Tuusniemellä

Piia SimolaValto Holopainen, matkailuyrittäjä

– Satamasta löytyy viihdekeskus Hojo hojo, joka on nimetty kirjailija Heikki Turusen luvalla Simpauttaja-romaanin kuuluisan repliikin mukaan. Viikonloppuisin tansseissa esiintyvät maan huippuartistit, kuten Arja Koriseva.

Lappeenrannasta Ruhalle

Piia SimolaLeena Kinnunen, satamatoimiston toimistonhoitaja ja Ismo Putkonen, venevuokrayrittäjä

Suosittelemme poikkeamista Ruuhonsaarille eli Ruhalle. Se on maailman komein saari! Ruhalla on kilometrin pituinen sisälahti, jonne pääsee isollakin veneellä. Viiden hirren hirsisaunassa lämpenee mukavat löylyt.

 

Lue myös nämä

X