Tilaa
Uutiset

Veneilijöille vaellusreittiesite

14.05.2011

KirjoittajaKippari

Saariston vaellusreitit 

Kemiönsaaren ja Saariston matkailuneuvonta, Saariston Rengastie ja Länsi-Turunmaan kaupunki ovat aikaansaaneet yhdessä kerrassaan loistavan tuotteen, sillä tänä keväänä ne ovat tuoneet kaikkien ulottuville ”Saariston vaellusreitit” -esitteen.

Vapaasti saariston ja rannikkokaupunkien informaatiopisteistä saatavasta vaellusesitteestä löytyvät Iniön, Korppoon, Nauvon, Paraisten ja Kemiönsaaren alueilta yhteensä kolmisenkymmentä reitistöä, joista kohteet esitellään pakollisten pituus- yms. tietojen ohella myös kartalla ja luonnehtien myös polun luonne.

Saaristoa jo pitkään kiertänyt veneilijä jää vielä kaipaamaan monia saariston tunnettuja luontopolkuja ja ihmettelee kuinka ne on voitu yleensäkin jättää esittelemättä. Ilman suurempia miettimisiä tulee mieleen kaivata mm. Trunsön, Vänön, Höglandin, Aspön, Stenskärin, Brunskärin ja Jurmon luonto- ja vaelluspolkujen esittelyjä. Niistä osa on ollut olemassa ja tiedossa jo vuosikausia.

Osa noista poluista on aikaansaatu saariin yksityisten ihmisten toimesta, mutta joukossa on myös kansallispuiston toimesta tehtyjä vaellus- sekä luontopolkuja. Toivottavasti nekin löytyvät jo esitteen seuraavasta painoksesta, sillä vasta sen jälkeen tästä sinänsä loistavasta tuotteesta tulee todellinen käsissä kuluva saariston perusopas.

 

Lue myös nämä

X