Tilaa
Jutut

Veneilijän varusteuutuuksia – suojaan auringonsäteiltä ja viimalta

Kesän tuotevinkeistä Muston UV-suojauksella varustettu pitkä- ja lyhythihainen Evolution-paita suojaa kattavasti auringolta ja lämmittää ajoviimalta.

30.06.2023

KirjoittajaMarko Lysmä ja Arja Kangasniemi

Kuvaajavalmistajat, istock

 

Musto Evolution Sun Block 2.0 -lyhyt- ja pitkähihainen UV-suojapaita on toimiva vaihtelevissa keleissä ja eri harrastuksissa. Miellyttävältä iholla tuntuva materiaali lämmittää sopivasti viileässä kelissä, mutta auringon porottaessa paita antaa melko kattavan UPFsuojan 50.

Kokeilussa puolipilvisessä 18-asteisessa ajokelissä lyhyen ja pitkän paidan vaihtaminen tarpeen mukaan osoittautui käytännölliseksi tempuksi. Sadekuurossa pisaroitunut paita kuivuu kohtalaisen nopeasti. Kangas ei rypisty, joten marinaan kelpaa mennä siistin näköisenä.

Hinta Lyhyt 55 €, pitkä 65 €

Musto

Kätevää käyttöä

 

Snubber Twist -veneköyden joustin tekee helpoksi köyteen kiinnittämisen. Veneköyteen tehty lenkki pujotetaan joustimen päässä olevan köysiraon välistä, lenkkiä kierretään 270 astetta, pujotetaan lenkki Snubberin pyöreän pään yli ja kiristetään köysi. Sen jälkeen köysi kierretään kolme kertaa joustimen keskiosan ympäri ja kiinnitetään veneköyden toinen pää samoin kuin ensimmäinen. Kätevyyden vuoksi joustinta on helppo säätää. Snubber Twistin myös vaihtaa näppärästi toiseen köyteen tai asentaa se jo laiturissa kiinni olevaan köyteen.

Snubber sopii erilaisiin köysiin ja liinoihin. Joustinta suositellaan enintään 18 millimetrin köysiin ja keskikokoisiin vapaa-ajan veneisiin. Polyuretaanista valmistettu Snubber on jäykempi kuin kumiset joustimet, mutta testatessa se jousti riittävästi useamman tonnin painavassa veneessä.
Joustimen pituus on 542 millimetriä ja paino 375 grammaa Joustimet on valmistettu kestämään ankariakin säitä. Värivaihtoehtoina ovat musta, harmaa, valkoinen sininen ja punainen. Valmistajan mukaan joustin ja värjäys eivät jätä jälkiä veneeseen.

Hinta 59 €/kpl, 114 €/2 kpl

The Snubber

Kaunista lämmintä päälle

Devold Svalbard lämmittää viileässä kesäkelissä. Kuvassa on 100-prosenttisesta, puhtaasta, uudesta, norjalaisesta villasta valmistettu neule. Pusero on kaksivärinen ja väriyhdistelmiä löytyy useita. Neule on paksu, koska kuvioneuleen langanjuoksutukset jäävät paidan nurjalle puolelle. Kaulus sekä hihansuiden ja helman resorit ovat raidalliset eli yksinkertaisesta langasta neulotut.

Korkea kaulus miellytti sekä maissa että purjehtiessa. Kaulus mahtui ainakin taittamattomana purjehdustakin kauluksen alle, ja siinä riitti korkeutta jopa takin kauluksen yläpuolelle lämmittämään leukaa ja poskia. Svalbardista löytyy myös malli, jossa on vetoketjullinen kaulus. Neuleen koot ovat XS–XXL. Tuote on väljä unisex-malli, joten etenkin naiselle saattaa mahtua numeroa pienempi koko.

Hinta 179 €

Devold

Vettä ja hometta hylkivä

 

Tilley T3 Packable Sun Hat on aurinkosuojan hattu, jossa on sekä reilunkokoinen lieri että erinomainen aurinkosuoja UPF 50+. Hattu estää valmistajan mukaan UV-säteilyn 98-prosenttisesti.

Kanadassa käsin valmistettu päähine on sataprosenttista puuvillaa ja hylkii vettä ja hometta. Hattu pysyy hyvin päässä leuan alle solmittavan nauhan avulla. Messinkivahvisteiset aukot kuvun yläosassa lisäävät hengittävyyttä ja hikinauha siirtää kosteutta pois pään ympäriltä. Lierin voi halutessa kiinnittää sivuilta neppareilla kupuun. Hattu kelluu kuvun päällisosaan piilotetun solumuovin ansiosta. Hauska yksityiskohta on kuvun sisäpuolella oleva, tarranauhalla kiinnittyvä salatasku.
Tilleys T3 -hattuja löytyy useamman värisenä päänympäryksille 55–66,5 cm. Päähine on konepestävä ja sen sanotaan olevan kutistumaton ja kuivuvan nopeasti.

Hinta 89 €

Tilley

Muodikas vyö- tai olkalaukku

 

Pelle P:n sininen tai valkoinen vyötärö- tai olkalaukku mahdollistaa älypuhelimen, korttien, avaimien ja muun pikkusälän kuljettamisen vedenpitävässä ja moneen tyyliin sopivassa pikkulaukussa. Valikoimassa on valkoinen ja sininen vaihtoehto. Lukko on muoviklipsillä toimiva.

Hinta 40 €

Pelle Petterson

Mukavasti istuu ja nopeasti kuivuu

Typhoon Deck Shorts -malli istuu hyvin jalkaan. Mustat TX-1 -shortsit on tehty joustavasta, nopeasti kuivuvasta ja hengittävästä kankaasta. Neljästä taskusta pari suljetaan vetoketjulla ja pari yhden nepparinapin kiinnityksellä. Housun takaosan kangas on luistamatonta materiaalia antaen varmempaa pitoa liukkaille ja kosteille pinnoille. Ihoa vasten kangas tuntuu miellyttävältä.

Hinta 70 €

Typhoon International

Lue myös nämä

X