Tilaa
Jutut

Veneilijä: Huomioithan myös avovesiuimarit

Nyt lauantaina uintiryhmä, jossa on mukana 20 eritasoista uimaria lähtee kauhomaan Lauttasaaren ympäri.

08.08.2020

KirjoittajaMarko Lysmä

KuvaajaMika Ruusunen

Avovesiuimariden määrä etenkin pääkaupunkiseudun merialueilla on tänä vuonna lisääntynyt paljon. Merivedet ovat uimarin näkökulmasta pysyneet läpi kesän melko lämpimänä. Lisäksi avovesiuinnin riemuihin innostaa useampi sosiaalisessa mediassa aktiivisesti toimiva ryhmä. Märkäpuvun kanssa kelpaa siksi uida hyvässä porukassa pidempiäkin matkoja.

Nyt lauantaina uintiryhmä, jossa on mukana 20 eritasoista uimaria lähtee kauhomaan Lauttasaaren ympäri. Tällä ryhmällä on mukana turvaveneet, jotka pystyvät auttamaan mahdollisissa ongelmatilanteissa.

Veneilijät erottavat uimarin yleensä oranssin tai muun kirkkaan värin uimaripoijusta. Uimarit pysyttelevät useimmiten hyvin rannan läheisyydessä, eikä heistä ole muille vesillä liikkujille mitään haittaa. Lisäksi vauhti on veneisiin verrattuna hidasta. Mikäli uimari eksyy venereitille, niin veneilijän kannattaa noudattaa erityistä varovaisuutta ja yrittää mahdollisuuksien mukaan opastaa uimari takaisin turvallisemmalle alueelle.

Yhden uimariryhmä perustaja ja aktiiviuimari Mika Ruusunen kertoo, että veneiden kanssa ei ole ollut ongelmia, mutta vauhdikkaat vesiskootterit ovat aiheuttaneet muutamia läheltä piti -tilanteita. Hän korostaa, että uimarin kannattaa aina varustautua mahdollisimman erottuvalla värikkäällä uimalakilla ja uimaripoijulla, jotta näkyminen muilla vesillä liikkuville olisi näiltä osin paras mahdollinen. Vauhdikkaiden vesilajien harrastajilta Ruusunen toivoo, että uimarit kierrettäisiin kauempaa. Näin kaikki voivat nauttia vesielementistä täysin siemauksin oman harrastuksen parissa.

Lue myös nämä

X