Tilaa
Uutiset

Vene on nyt käytännöllinen ja kompakti tai lastattu kaikilla herkuilla

12.02.2011

KirjoittajaMinttu Lieko

Markus Varis 

Veneilykaudella 2011 trendien aallon harjalla seilataan huokeasta hulppeaan. Uusia merkkejä on tarjolla runsaasti. Helsingin venenäyttelyn 510 veneen joukossa on jopa satakunta uutuutta.

Vaikka veneiden keskikoko on kasvanut, veneilijät arvostavat myös edullista hintaa ja tarkoituksenmukaisuutta. Kalliiden, huippuunsa varusteltujen matkaveneiden rinnalla suosiotaan ovat kasvattaneet myös kompaktit noin 20-jalkaiset veneet.

Käytännöllisyyden lisäksi venealalla uskotaan viimeisteltyyn ulkoasuun ja harkittuihin materiaaleihin. Materiaaleista nousussa on alumiini.

Asuttavuuden ja varustelutason paranemisen myötä veneilykausi pitenee entisestään. Samalla myös veneilijöille suunnattujen palvelujen kirjo kasvaa koko ajan. Veneilyn helppous onkin yksi ilmassa olevista trendeistä.

Muita veneilykansaa tulevana kautena puhuttavia aiheita ovat muun muassa polttoaineen kulutus ja kustannukset sekä ympäristöasiat.

Suomen Messujen näyttelyryhmäpäällikkö Håkan Löfgren kertoi venealan ajankohtaisimmista ilmiöistä Venemessujen lehdistötilaisuudessa perjantaina.

Kuva: Markus Varis

 

 

 

 

Lue myös nämä

X