Tilaa
Uutiset

Vene kaatui Kemiössä

16.10.2010

KirjoittajaKiti Westerback

Kolme henkeä joutui veden varaan moottoriveneen upottua Kemiön Strömman kanavan luona perjantaina iltapäivällä.

Meripelastuskeskus Turku sai tiedon uponneesta veneestä perjantai-iltana. Paikalle hälytettiin meripelastushelikopteri, Hiittisten merivartioaseman partiovene ja Suomen meripelastusseuran alus Draken. Yksiköt aloittivat etsinnän alueella pian hälytyksen jälkeen.

Yhdeksältä meripelastuskeskus sai tiedon, että kaikki henkilöt ovat onnistuneet pelastautua rantaan ja he olivat kunnossa. Vene oli kaatunut kovassa aallokossa n. kello 15.00, jolloin kaikki henkilöt joutuivat veden varaan. Henkilöt onnistuivat pelastautumaan roikkumalla kaatuneen veneen kyljessä, kunnes vene ajautui rantaan. Rantaan oli ollut matkaa noin 50 metriä, mutta kovan aallokon vuoksi uiminen oli mahdotonta. Rannassa he murtautuivat mökkiin, koska olivat kylmissään ja märkiä. Lämmiteltyään riittävästi henkilöt kävelivät mökkitietä ja löysivät asutun talon.

Veden varassa olleet selvisivät tapahtumasta ilman fyysisiä vammoja. Veneilijät toimivat täysin oikein tilanteessa jäämällä kaatuneen veneen luo. Päälle puetut pelastusliivit olivat myös ratkaiseva tekijä selviytymisessä.

Lähde: Rajavartiolaitos

Lue myös nämä

X